#endosikersztori Berni története EndoMarch 2019 az EndoBloggal

Egy újabb endometriózis sikersztori!

Éveken át készültem rá fejben, hogy egyszer anya leszek. Még nem voltam házas, amikor hormonsort nézettem, mondhatni termékenységtudatos életet éltem. Mindent rendben találtak.

1 hónappal azelőtt, hogy a férjemmel abbahagytuk a védekezést és elkezdtük várni a babát nőgyógyászati ultrahangon is voltam, ott is minden rendben volt. Fél évrá rá, brutálisan fájni kezdett a menstruáció. Nagyon nehéz időszak volt a tágabb családomban, azt hittem emiatt. Mikor rá két hónapra meglátta anyukám, hogy mindjárt összeesem úgy fáj, megkérdezte, hogy nem lehet, hogy endometriózis? 5 cm-es csokoládécisztát mutatott az ultrahang, egy hónappal később tovább nőtt kicsit, így rá két hétre laparoszkópiával műtöttek.

Fél év további próbálkozást javasolt a nőgyógyász, majd meddőségi centrumot. Anyukám javasolta, hogy a családfa miatt (sok a cukorbeteg) csináltassak inzulinrezisztencia labort.

A magán meddőségi klinikán legyintettek az eredményekre, inszeminációt javasoltak, a férjemnél minden rendben volt. Nekem azonban gyanús volt, hogy a 21. napi progeszteronom alsó határértéken van, és úgy döntöttem elmegyek a legjobb endokrinológushoz. A 2 hónap várakozás alatt beadtam a derekamat és volt egy sikertelen inszem. Az endokrinológus megállapította, hogy súlyos az inzulinrezisztencia, a 21. napi progeszteron is túl kevés, a prolaktin meg túl magas.

Diéta és gyógyszeres kezelés következett. Közben volt pár olyan hónap, hogy a 21. napon nagy görcsös fájdalmaim voltak, erre legyintettek a nőgyógyászok. Éreztem, hogy valami még nem stimmel, az volt a megérzésem, hogy valamiért nem sikerül a beágyazódás. De nem tudtam, kitől tudnék ezek után segítséget kérni.

Magánlaborban elvégeztettem az összes lehetséges releváns vizsgálatot magamtól, és az eredményekkel elmentem immunológushoz.

Ő mindent rendben talált, és azt mondta, hogy van egy laborvizsgálat ami nálam még szóba jöhet. Rossz lett az eredmény, így immunszupresszánst javasolt. Igen ám, de sok héten át kellett szedni, így bár nagyon ózkodtam az újabb inszeminációtól, éreztem, hogy nem kéne kockáztatnom az egészségemet, biztosra kellene menni és az immunológus is ezt javasolta.

Közben elmentem egy állami meddőségi központba. Nóri  (Árvai Nóra pszichológus) segítségével sikerült megdolgozni az inszeminációtól való ódzkodásom mögötti okokat, így pár hónap múlva mikor az endokrinológus is zöld utat adott, az immunológus is, az inszemináció sikeres lett és aztán megszületett a mi csodálatos kisbabánk 🙂

A történetet kedves volt páciensem, Berni küldte be nekünk, aki azóta már maga is a segítő hivatás felé kacsingat. 🙂

Köszönjük!

Blogértesítő, kutatási eredmények és letölthető ajándék ebookok ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!