Táplálkozás és termékenység

Táplálkozás és termékenység endometriózisban is

 

Arról már meséltem nektek itt korábban, hogy hogyan vezethet az endometriózis termékenységi zavarokhoz. 

Ha követitek egy ideje az Endoblogot, akkor tudjátok, hogy funkcionális dietetikát is hallgatok és az alkalmazott egészségpszichológiát összekötöm a táplálkozás ide vonatkozó kérdéseivel.

Szóval arra gondoltam, hogy most mesélek egy kicsit arról is, hogyan segíthet a diéta a termékenységi problémákon. Mindenekelőtt azonban úgy korrekt, ha kiemelem, hogy egyáltalán nem minden meddőségi probléma megoldása a táplálkozás, sajnos.

No nézzük: 

  • Bizonyos ételek fogyasztásával hatékonyan csökkentheted a gyulladást a szervezetedben. A krónikus gyulladás az immunitás megváltozásához vezet, így ha kisebb vagy nincs gyulladás, az az immunrendszerednek nagy öröm, és kevésbé, vagy egyáltalán nem fog agresszívkodni, ha találkozik az embrióval.  
  • A diéta segíthet a petesejt minőségének javításában és megvédheti a benne lévő DNS-t, sőt, tudjuk, hogy a megfelelő diéta támogatja a rendszeres ovulációt, optimalizálja a beágyazódást és a másik oldalon a párod sem dőlhet hátra, ugyanis a helyes táplálkozás javítja a spermiumok minőségét. 
  •  A petesejt és a hímivarsejt már jóval a fogantatás előtt érlelődik, ott van a testetekben, így ha már idejekorán figyelsz az egészséges táplálkozásra, akkor elmondhatod, hogy egészen a kezdetektől a legjobb lehetőségeket biztosítod a babádnak. A fogamzás előtti táplálkozás támogatja a fogantatáshoz vezető utat, aztán elősegíti az egészséges terhességet.

Bővebben erről a témáról az Igazi Endometriózis Diéta könyvekben, a termékenységfokozás lehetőségeiről már a haladóknak szóló, második részben mesélek.

Maradjunk kapcsolatban! Itt tudsz találkozni még a velem és a tartalmaimmal:

FB

INSTA

KÖNYVEK

KURZUSOK

KONZULTÁCIÓ

ENDOMAIL

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!