Paprikakrémmel töltött édesburrgonya
Hozzávalók 3 személynek:
- 3 nagyobb édesburgonya
- 2 paradicsom
- vegán feta sajt
- fűszerek: frissen őrölt fekete bors, himalájai só, 1 kis csésze natúr köles,
- 3 nagy kápia paprika
- 3 marék natúr napraforgómag
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek vörösborecet
- 3 ek olívaolaj
Elkésztítés:
Melegítsd elő a sütőt 190 fokosra, mosd meg nagyon alaposan a batátákat, kend meg őket olívaolajjal, fűszerezd kedved szerint a sóval, borssal, szárított zöldfűszerekkel, szurkáld meg villával.
Béleld ki a tepsit fóliával, és süsd őket nagyjából egy óra alatt, néha bekukkantva, ellenőrizve süsd puhára. Amíg sül, csináld meg a tölteléket. Főzd meg a kölest tiszta vízben. Mosd meg a paradicsomot és a paprikát.
A paprikákat vágd fel, grillezd meg kevés olíva olajon. A kockára vágott paradicsomokat, a morzsolt vegán fetát keverd s köleshez, fűszerezd kedved szerint! Botmixerrel turmixolj össze a grillezett paprikát, 3 gerezd fokhagymát, 3 evőkanál sózatlan, pirított napraforgómagot, 3 evőkanál olívaolajat turmixolj össze.
Ha kész az édesburgonya, vágj neki felül kalapkákat, kanalazd bele a köleses tölteléket a feléig, erre húzd rá a kápiapaprika krémet. Szórd meg a tetejét azzal, amivel szeretnéd, én vagy csírákat, vagy natúr tört magvakat szoktam rátenni, esetleg ehető virágot. Rukkolával szoktam enni, nagyon finom, tápláló és egészséges, nem utolsó sorban pedig szuperül néz ki:-)
További finom és egészséges receptek az Igazi Endometriózis Diéta könyvekben.
Rég volt bizony recept az EndoBlogon, ennek oka az új, kifejezetten az endometriózis diétának szentelt oldalunk, az endometriozisdieta.hu
Leave a Reply