Ezért lettem táplálkozási tanácsadó, pedig nem is szeretek főzni

Mindig mosolygok azon, hogyan vezetett oda az élet, hogy táplálkozási tanácsadó legyek.

Az endometriózis annak idején, 10 évvel ezelőtt megkutyulta az életemet, de olyan boldog vagyok, minden nap hálás azért, hogy megtette! Nagyon valószínű, hogy nélküle még mindig ott ülnék a kínai bankban és tologatnám a papírokat, most pedig a legszuperebb munkát, mit munkát, hivatást végezhetem, amit csak el tudok képzelni magamnak: veletek, értetek dolgozom.

Nagyon hamar rájöttem, hogy az endometriózissal élők valóban hatékony megsegítése nem merülhet ki abban, hogy pszichológus vagyok- ennél sokkal gyakorlatiasabb támogatásra is szükség van. Az elmúlt 10 évben folyamatosan továbblépeztem magam, hogy a legnagyobb hasznotokra válhassak, így lettem life coach, párkapcsolati coach, perinatális szaktanácsadó, szexuálpszichológia szakpszichológus, jóga oktató és táplálkozási tanácsadó is. A sornak még nincs vége, szeptembertől újra az iskolapadot koptatom majd.

A családom már megszokta, hogy mindig beleásom magam valamibe, mindig új és új tudásra szomjazom, de a táplálkozási tanácsadóság volt az, amire  mindenki felkapta a fejét.

-Te? Dehát főzni is utálsz…

Ez igaz, vagyis hát majdnem igaz, az időt sajnálom rá.  Mégis írtam két endometriózis diétás receptkönyvet- hogy lehet ez? Nos,  ez csak látszólag ellentmondás.

Pont azért írtam az Igazi Endometriózis Diéta könyveket, mert láttam, milyen sok nő szenved az éppen aktuálisan felkapott divatdiéta hatásaitól. Annyi minden volt már az endometriózisra ígért csodaszer, paleo, pegán, ketogén, makrobiotikus diéta…, de a helyzet az, hogy legtöbbször csak elkeseredettséget, kétségbeesést, tanácstalanságot láttam az ügyfeleimen, amikor ezen diéták útjára léptek.

Amikor már a sokadik lány számolt be arról, hogy vészesen lefogyott, hogy elmaradt a menstruációja, hogy elhagyta a párja, mert ő teljesen beköltözött a konyhába a szigorú étrend miatt és semmi idő nem maradt egymásra, az életre, hogy kirúgták, elveszítette a munkáját mert a háromféle reggeli miatt mindig elkésett, hogy elmaradoztak a barátok, mert sehova nem tudott elmenni velük megenni, meginni valamit, hogy inkább nem eszik, mert már nem tudja, mivel árt magának, hogy éjszakai állást vállalt, mert nem futja a megjegyezhetetlen nevű moszatokra és algákra, amit mindennap enni kellene, hogy elveszett az életéből a felhőtlenség és átvette  amelyet a nagybetűs DIÉTA, akkor tudtam, valamit tennem kell, mert sokan a tanácsokat követve súlyos túlzásokba estek az egészséges életmódra való törekvéssel.

Az étkezés szolgál bennünket, ő van értünk, nem pedig fordítva. Enni öröm, enni jó, és endometriózis ide vagy oda, egy kellemes baráti vacsorát a sarki étteremben mindenki megérdemel extra stresszelés nélkül.

Hat ezért lettem én táplálkozási tanácsadó.

Arról tanítok, hogy a túl extrém divatdiéták veszélyesek lehetnek, többet árthatnak, mint használnak.

Arról, hogy mindenki számára megfelelő étrend nincs, mert mindannyian egyedi, különleges lények vagyunk az egyedi, különleges igényeinkkel és preferenciáinkkal.

Arra tanítalak, hogy meg tudd alkotni a saját rendszeredet, és mivel nem mások szabályai után futsz, hanem kialakítod a magadét, ezért nem követi többet csalódás, kudarcérzés az elbukott diétádat.

Arról mesélek, miért garantált a kudarc, ha kapsz egy kidolgozott étrendet valakitől és azt akarod követni.

Arra tanítalak, hogyan vetkőzd le azt sok elvárást és negatív szuggesztiót, amit ráterheltek az endometriózis diétádra, és hogyan találj vissza az étkezés öröméhez, harmóniájához.

Arra tanítalak, lehetsz a magad ura úgy a konyhádban, mint az életedben.

Arra tanítalak, hogy az időd az egyik legnagyobb érték, hát fordítsd arra, ami igazán fontos és lényeges.

Arra tanítalak, hogy szeresd a tested, ne vedd készpénznek, ne csak akkor törődj vele, ha baj van, hanem minden egyes nap ápold és tápláld legjobb tudásod szerint, úgy, ahogy megérdemli.

Arra tanítalak, hogyan állíthatod a táplálkozásodat magadon túlmutató célok szolgálatába.

Arra biztatlak, hogy légy magabiztos, bátor, kreatív, kíváncsi, kísérletező, és soha ne feledd, hogy enni öröm, és a barátaidhoz, családodhoz  és saját magadhoz való kapcsolódás kiváló módja.

Arra tanítalak, hogy az élet szép, enni jó, és az endometriózis sokszor macera és egy szemét dög, de sokszor valódi tudással és heuréka-élményekkel ajándékoz meg. Olyan tudással, amelyet akkor is megőrzöl, amikor az endometriózis már csak egy emlék a múltad ködében.

Az Igazi Endometriózis Diéta könyveket ITT találod. 

Bejelentkezés konzultációra ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!