Sárgarépa főzelék

A mai bejegyzésben egy olyan receptet szeretnék megismertetni Veletek, amelyet e-mailben kaptam egy kedves olvasónktól, Brigitől. Első látásra nem volt kimondottan szimpatikus, lehet, hogy Neked sem lesz az, de hidd el, megéri megkóstolni!

Én meglepődtem, milyen finom, selymes íze van a Sárgarépa főzeléknek.

Hozzávalók :

  • 3-4 db nagy sárgarépa
  • zabtej vagy rizstej, natúr
  • 1 púpos evőkanál csicseriborsó liszt
  • 1 kis fej hagyma
  • kevés  olivaolaj
  • ízlés szerint  fűszerek:himalája só, petrezselyem, nyírfacukor
Elkészítés:

 

A répát nagy lyukú reszelőn reszeld le. 

Az olajat hevítsd fel, párold meg benne a hagymát, forgasd át  rajta a répát, kevés vizet tehetsz  alá, és fedő alatt párold meg. Egy púpos evőkanál liszttelszórd meg, majd a növényi tejjel öntsd fel, amíg kellően sűrű nem lesz. 

Sóval, kevés petrezselyemzölddel fűszerezheted. 

Jó étvágyat!
Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!