A mai bejegyzésben egy olyan receptet szeretnék megismertetni Veletek, amelyet e-mailben kaptam egy kedves olvasónktól, Brigitől. Első látásra nem volt kimondottan szimpatikus, lehet, hogy Neked sem lesz az, de hidd el, megéri megkóstolni!
Én meglepődtem, milyen finom, selymes íze van a Sárgarépa főzeléknek.
Hozzávalók :
- 3-4 db nagy sárgarépa
- zabtej vagy rizstej, natúr
- 1 púpos evőkanál csicseriborsó liszt
- 1 kis fej hagyma
- kevés olivaolaj
- ízlés szerint fűszerek:himalája só, petrezselyem, nyírfacukor
Elkészítés:
A répát nagy lyukú reszelőn reszeld le.
Az olajat hevítsd fel, párold meg benne a hagymát, forgasd át rajta a répát, kevés vizet tehetsz alá, és fedő alatt párold meg. Egy púpos evőkanál liszttelszórd meg, majd a növényi tejjel öntsd fel, amíg kellően sűrű nem lesz.
Sóval, kevés petrezselyemzölddel fűszerezheted.
Leave a Reply