Házi készítésű natúr kozmetikumok az egészségért – Új sorozat indul az Endoblogon

Sokan fordultatok hozzám levélben, hogy foglalkozzunk az Endoblogon a természetes, házi készítésű kozmetikumokkal.  Jó hírem van: immár az egészséges élet minden területét érintjük! A női egészség megőrzése, a krónikus betegség legyőzése, a táplálkozás, a mozgás, a lelki egészség jelentősége mellett eddig csak elvétve beszéltünk arról, hogy az is fontos, mivel ápoljuk a bőrünket.

A hatóanyagok nagy része ugyani s könnyedén felszívódik a bőrünkön keresztül, és nagy mennyiségben hatással van szervezetünk működésére.

Az endometriózis kialakulásának egyik elmélete a környezeti ártalmakat teszi felelőssé a betegség megjelenéséért. Bár ezt az elméletet a kutatóknak nem sikerült alátámasztaniuk, a józan paraszti ész éppen elég ahhoz, hogy belássuk, amit belélegzünk, amit magunkra kenünk/fújunk, amivel mosogatunk- az mind-mind hatással van ránk.

Nagy örömömre idén végre betiltották az Eu-ban az állatokon tesztelt kozmetikumok forgalmazását, de nagy változást egyelőre nem látok, a boltok polcain ugyanúgy sorakoznak a káros anyagoktól hemzsegő tusfürdők, samponok, testápoló szerek.

Talán ez mindaddig így lesz, amíg a bio alapanyagból készült, természetes illóolaj tartalmú, tartósító- és színezékmentes termékek ára a csillagos eget verdesi.

Adott tehát ez a két alap információ: a boltokban kapható kozmetikumok nagy része káros, akár rákkeltő  anyagokat tartalmaz( parabének, SLI, tartósítószerek, allergén anyagok, színezékek)- és akkor még csak azokat említettem, amiket fel is tüntetnek a csomagoláson.

Az már egy másik kérdés- bár számomra fontos- hogy ezeknek a termékeknek a tesztelése ártatlan állatok életébe és szenvedésébe kerül. Másodsorban a natúrkozmetikumokkal is gond van: vagy csak feliratilag bio a termék- mindenképp ellenőrizd az összetevők listáját, ne dőlj be a feliratoknak!- vagy kifejezetten megterhelő a pénztárcánkra nézve.

Ráadásul, ha az egészséges élet mellett teszed le a voksodat, egyszerre kellene lecserélned mindent, fogkrémtől a dezodoron át a samponig a család minden tagja számára.

Hogyan kerülheted ki ezeket az akadályokat?

Készítsd el otthon magadnak fillérekből a saját kozmetikumaidat! Olcsó megoldás, és biztosan tudod majd, mit tartalmaz a kencéd.

Ehhez szeretnék legújabb sorozatommal segítséget nyújtani Neked. A következőkben natúr, hászilag elkészíthető szappanok, fürdőgolyók, testápolók, samponok, fogkrémek, dezodorok receptjeit osztom meg Veled, amelyeket Te magad, házilag készíthetsz majd el. A receptek egyszerűek, pénztárca barátok, az elkészítés pedig kellemes kikapcsolódást, egy nagyszerű új hobbit jelenthet Számodra.

Hamarosan jelentkezem az első receptekkel!

Addig is örömmel fogadom emailjjeiteket, amelyben megírhatjátok, milyen recepteknek örülnétek a legjobban.

Szeretettel:

Árvai Nóra

Könyveimet ITT érheted el!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!