Megnyitott az Istvánffi Veggie Burger- vacsoráztunk

Sziasztok!

Megnyílt a Kálvin tér közelében az Istvánffi Veggie Burger. A nyitás alkalmából a héten két alkalommal is ott vacsoráztunk, mert mindenképpen ki akartam próbálni a vegán burgerezőt. Régen, mielőtt kitaláltam, hogy vegetáriánus, majd hogy vegán vagyok, szerettem a burgereket. Nagyon.

IMG_1648

Aztán vega koromban szépen lassan leszoktam róluk, egészen egyszerűen azért, mert találtam igazán finomat. Nos, kijelenthetem, a burgi mostantól visszagörög az életembe- én meg maximum majd még többet futok:-)

Ugyanis amit most felfedeztünk a Királyi Pál utcában, az egy szuper hely. Kedves és gyors kiszolgálás, fiatalos, igényes, vidám környezet,és ami a legfontosabb,  mennyei ízek a tányérokon, állati eredetű hozzávalók felhasználása nélkül. Nem győztük kapkodni a fejünket, nyalni a szájunk szélét és kattintgatni a fényképezőgépünket.

IMG_1647

A burgerezőre a Facebookon figyeltem fel, ahol  megálmodói így mutatkoznak be Facebook oldalukon, ez tette őket szimpatikussá a számomra:

Fontosnak tartjuk a szemléletváltást a táplálkozásban, a növényi alapanyagok előtérbe helyezését. A nagyüzemi állattartás, amely az állatokat megillető bánásmód legalapvetőbb kritériumainak sem tett eleget sok esetben, az állatok hormon és antibiotikumos kezeléssel való neveltetése a gyors növekedés érdekében, illetve a különféle nem természetes táplálékkal történő etetés vezetett bennünket az elhatározásunk megvalósításához.

IMG_1650

Nem a húst fogyasztók ellen tiltakozunk ezzel, hiszen a saját háztáji gazdálkodásban, a természetes környezetben nevelt állatok tartása (amelyek tápláléka gabona és sok zöld) évezredek óta élelmiszere az embernek. Ám a mai piaci viszonyok sokkal inkább a gyors és nagy haszon elérése érdekében „felfújt”, „hormonkezelt” állatok húsát kínálják eledelül. Ez ellen tiltakozik a testünk és az elménk is! Mi csupán alternatívát szeretnénk kínálni azoknak, akik a felismerés és változtatni akarás útjához értek.

IMG_1649

A felismerést követően évekig saját magunk voltunk a „kísérleti alanyok”. Eredményeinket összefoglalva úgy döntöttünk, hogy közkinccsé tesszük – élelmiszerek formájában –az eddig tanultakat.

Öt évvel ezelőtt kezdődött a kísérletsorozat. Keserves és mégis nagyon szép évek voltak ezek. Nagyon nehéz volt olyan ételeket készíteni, amelyek nem tartalmaztak mesterséges ízfokozót és színezéket, tartósítószert, mégis megállja a helyét bárkinek az asztalán, íz, minőség és tápérték szempontjából. A legkisebb eredményt is hálás szívvel fogadtuk.

IMG_1653

Biztos, hogy újra ellátogatunk ide. Ha te is kipróbálnád a hormonmentes, adalékanyagmentes bűntelen bűnözést, Budapesten belül két helyen is megtalálod találod őket, ráadásul a Királyi Pál utcai új üzlet a magamfajta workaholic csajokra is gondolt, így este kilencig nyitva tart. 🙂 Az egyetlen kellemetlenséget a nehéz parkolás jelenti, tömegközlekedéssel viszont könnyen elérhető helyen van.

https://www.facebook.com/IstvanffiVeggieBurger/

IMG_1654

 

Jó étvágyat!

Szeretettel:

Árvai Nóra

pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, coach, szakíró

www.noraarvai.com

Bejelentkezés: www.endoblog.hu/eshop/booking

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!