A húsvéti szünetben volt időm kreálni néhány finomságot, íme az eredmények.
Vegán avokádókrém
2 db érett vagy „ready to eat” avokádó, fél citrom leve, 1 ek növényi olaj, frissen őrölt bors, kevés himalájai só, 2 gerezd préselt fokhagyma
Elkészítés: Az avokádókat vágd félbe, távolítsd el a magját, egy kiskanállal kapard ki a húsát, tedd bele egy magas nyakú edénybe. Tedd hozzá a növényi olajat- én félig lenmag, félig tökmagolajjal szoktam bolondítani, kevés himalájai sót, őrölt fekete borsot és két gerezd zúzott fokhagymát, és botmixerrel pürésítsd.
Guacamole:
A recept teljesen ugyan ez csak turbózd fel lila- vagy vöröshagymával, paradicsommal és paprikával. Addig pürésítsd amíg az állaga tökéletes nem lesz, krémes kis paradicsom darabkákkal.
Most húsvétkor sok friss zöldségünk megmaradt a reggeliből, ugyhogy este vacsorára csak elővettem őket, kisebb darabokra apróztam a retket, paradicsomot, paprikát, újhagymát, kígyóuborkát, adtam hozzá kukoricát, csicseriborsót, rukkolát, bébispenótot, bio retek csírát, melegítettem teljes őrlésű tortilla tekercset, megkentem az avokádókrémmel, belepakoltam az összes zöldséget összehajtogattam és már kész is volt a finom vacsora.
További finom és egészséges receptek az új Az igazi Endometriózis Diéta c. könyvünkben!
krónikus nőbetegeket segítő pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, eü- és orvos coach, szakíró
Bejelentkezés: www.endoblog.hu/eshop/booking
Leave a Reply