Endometriózis diétába illeszthető recept- guacamole

A húsvéti szünetben volt időm kreálni néhány finomságot, íme az eredmények.

Vegán avokádókrém

2 db érett vagy „ready to eat” avokádó, fél citrom leve, 1 ek növényi olaj, frissen őrölt bors, kevés himalájai só, 2 gerezd préselt fokhagyma

Elkészítés:  Az avokádókat vágd félbe, távolítsd el a magját, egy kiskanállal kapard ki a húsát, tedd bele egy magas nyakú edénybe. Tedd hozzá a növényi olajat- én félig lenmag, félig tökmagolajjal szoktam bolondítani, kevés himalájai sót, őrölt fekete borsot és két gerezd zúzott fokhagymát, és botmixerrel pürésítsd.
Guacamole:

A recept teljesen ugyan ez csak turbózd fel lila- vagy vöröshagymával, paradicsommal és paprikával. Addig pürésítsd amíg az állaga tökéletes nem lesz, krémes kis paradicsom darabkákkal.

Most húsvétkor sok friss zöldségünk megmaradt a reggeliből, ugyhogy este vacsorára csak elővettem őket, kisebb darabokra apróztam a retket, paradicsomot, paprikát, újhagymát, kígyóuborkát, adtam hozzá kukoricát, csicseriborsót, rukkolát, bébispenótot, bio retek csírát, melegítettem teljes őrlésű tortilla tekercset, megkentem az avokádókrémmel, belepakoltam az összes zöldséget összehajtogattam és már kész is volt a finom vacsora.

hami

További finom és egészséges receptek az új Az igazi Endometriózis Diéta c. könyvünkben!

Árvai Nóra

krónikus nőbetegeket segítő pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, eü- és orvos coach, szakíró

www.noraarvai.com

Bejelentkezés: www.endoblog.hu/eshop/booking

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!