Gyors, finom, egyszerű és egészséges, Endoblogos szokásokhoz híven. Ezúttal igazi laktató, nyári finomsággal kedveskedünk nektek!
Nyári burgonyasaláta
Hozzávalók:
- kb 1 kg újkrumpli, lehetőleg minél apróbb szemű,
- őrölt bors, himalájai só,
- olívaolaj,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 30 dkg mángold vagy friss spenót,
- egy kisebb citrom leve,
- 25 dkg koktélparadicsom,
- 1 nagy fej lilahagyma,
- kapribogyó
Így készítsd el:
Mosd meg az újkrumplit alaposan, főzd meg enyhén sós vízben, majd leszűrés után hagyd kihűlni egészen. Ezután hámozd meg és karikázd fel, úgy mutat a legjobban majd a salátában.
Tedd félre, és most fonnyaszd meg a fokhagymát, hagymát, a mangolddal együtt olívaolajon egy jó nagy serpenyőben. Add hozzá a krumpit, fűszerezd ahogy jólesik. Tedd egy tálba, locsold mega citrom levével, keverd hozzá frissen a paradicsomot, frissen a felkockázott lila hagymát és a kapribogyót is levével. Érdemes legalább egy órát hagyni érni a salátát, hogy harmonikusan összeolvadjanak az ízek.
Egészségedre, jó étvágyat!
További finom és egészséges receptek az új Az igazi Endometriózis Diéta c. könyvünkben!
Leave a Reply