Karanténkonyha – endometriózis diétás életmód vírus idején

Az első kihívás endometriózis diétával a felhalmozás pánik kezelése volt: eddig senkinek sem kellett a quinoa, hegyekben állt a barnarizs a polcokon, aztán egyik napról a másikra nuku… aztán egy kicsit lehiggadtak a kedélyek, de most már inkább bevásárolni is csak akkor mennénk, ha nagyon muszáj. A lehető legtöbbször, amikor csak tudsz, maradj otthon, és ha vásárolni mész, legyél előrelátó, tervezz, ne kelljen még egyszer kimozdulni, csak mert egy valami lemaradt.
 

Ebben az időszakban itt az EndoBlogon és az EndoBlog gasztroblogján, az Endometriozisdieta.hu-n is olyan recepteket és tippeket osztok meg veletek, amelyekből karantén ideje alatt is bátran szemezgethettek. Sokáig elálló összetevők a kamrából, és rengeteg immunerősítő vitamin- erre számíthattok tőlünk.

Az első tipp: told a gyömbért te is ezerrel! 

Ebben az időszakban még fontosabb, hogy odafigyeljünk arra, hogy bánunk a testünkkel. Igyekezz te is a lehető legtöbb vitaminnal ellátni a szervezetedet, adj meg neki mindent, hogy jól működhessen, tehesse a dolgát, meg tudjon védeni téged a baciktól és virnyáktól. A népi hagyomány szerint  gyömbér hatékony baktérium- és vírusölő, sőt, segíthet a láz és a köhögés csillapításában is.

Sült sárgarépa gyömbérrel

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb sárgarépa
  • 7 cm gyömbér
  • 2 kezeletlen, kisebb narancs
  • himalájai só
  • fekete bors
  • 1 csokor  petrezselyemzöld
  • növényi olaj

Így csináld:

Most meg a zöldségeket és tisztítsd meg őket, rezeld le a gyömbért! A narancsot nagyon alaposan mosd meg, még így is, hogy kezeletlen, és reszeld le a héját. Vagdosd a répákat kis hasábokra. Hevíts olajat egy nagyobb serpenyőben, tedd bele a répahasábokat, gyömbért. Néhány perc párolás után add hozzá a narancsok facsart levét, és fűszerezd! Nem kell nagyon puhára főzni a répát, inkább maradjon egy picikét roppanós, úgy az igazi. Szórd meg petrezselyemzölddel, és azon melegében már tálalhatod is.

Egészségedre!

Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ezúttal tényleg sikerüljön! ITT találod ehhez a legnagyobb segítséget, az Igazi Endometriózis Diéta könyveket!

Ismerd meg a KaranténBoxot, minden egy helyen, egy gyönyörű dobozban, ami a karantént nem csak elviselhetővé, hanem kifejezetten élvezethetővé, szeretetteivé, harmonikussá varázsolhatod!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!