Monday Motivator- táplálkozás endometriózisban (felmérés)

Sziasztok!

Ahogy ígértem, a mai Monday Motivatorban a táplálkozás lesz a  központi témánk. Köszönöm a  beérkezett leveleket, ezek alapján állítottam össze egy kis minikutatást arról, hogy is állunk ezzel a kérdéssel.

A levelek valamivel több, mint a felében (56%)  arról írtatok,  hogy fontosnak tartjátok az egészséges táplálkozást, a reménykedtek ennek gyógyító, de legalábbis endometriózis tüneteket csökkentő erejében.  Ennek az 56%-nak nagy része nem egy meghatározott diétát követ, hanem egyszerűen csak odafigyel arra, mi kerül az asztalra, hol és mit vásárol. A tejet, tejtermékeket gyakorlatilag majdnem Mindannyiótok igyekszik teljesen kiiktatni az étrendjéből. Az  56% -nak  tizenöt százaléka követ szigorúan valamilyen diétát, 8%-a makrobiotikusan, 5%-a paleolit módon táplálkozik, 1% nyers diétát követ. A többiek saját maguk igyekeztek kikísérletezni, milyen táplálkozást folytassanak, testük jelzéseire hagyatkozva, többféle irányzatból merítve, és csak azokat az elveket beemelve, amelyek elfogadhatóak számukra.

A fennmaradó 44% nem tart speciális diétát,ennek két oka van, egyrészt 18%-uk nem hisz abban, hogy az endometriózist diétával gyógyítani lehetne, 24%-uk már kipróbált egy vagy többféle irányzatot, de nem ért el vele állapotjavulást, ezért feladta, 2% pedig egyáltalán nem hallott még endometriózis diétáról, de talán most utánaolvasnak a témának.

Mindannyiótoknak egészséges fogásokban gazdag, szép hetet kívánok!:-)

Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!