Vendég szakértőnk az élő ételek erejéről

 Ezen a hétfőn isméz egy vendég szakértőt hívtam Hozzátok, ezúttal Lénárt Gittát, a nyers diéta hazai meghonosítóját kérdeztem legújabb könyvénekmegjelenése kapcsán arról, milyen szerepe van a  helytelen táplálkozásnak a betegségek kialakulásában, és milyen előnyökkel jár az élő ételek fogyasztása, és mi az a  bizonyos  „titkos összetevő” az egészséges, egészségtudatos élethez.

„Én magam már több mint négy éve élek nyers vegán táplálékon, zöldségeken, gyümölcsökön, dióféléken, magokon. Csodás változásokat vettem észre magamon! A természetes táplálékok helyreállítják szervezetünkben az egyensúlyt, megnő a vitalitásunk, erősebbek és ellenállóbbak leszünk. régóta hordott egészségügyi problémáink eltűnnek, és csodák történhetnek: elmúlik az allergia, megérkezik a  várva várt baba…

Mindannyian hosszú és egészséges életre születtünk, s a természet biztosítja számunkra mindazokat a feltételeket,amelyek segítségével el is tudjuk ezt érni. a betegségek kialakulása nem az eltelt éveknek köszönhető, hanem a helytelen életmóddal eltöltött éveknek! Emésztőrendszerünk úgy lett megalkotva, hogy a táplálékokat a lehető legtermészetesebb formában vegyük magunkhoz, s ha ez nem így történik, csak idő kérdése, hogy mikor billen meg az egyensúly és alakulnak ki különböző betegségek.”

Fantasztikusank tartom Gittában, hogy nem azt a tipikusan „elvakult”, „csak a maga igazát hajtogató, szemellenzős” „na-majd -én-egészségre -térítelek”- tipusú vezető személyiség, akiket mi, akik küzdünk vagy megküzdöttünk az endometriózissal, nagyon jól ismerünk, hanem megengedő, szeretetteli, és nyitott.

  Érdemes figyelemmel olvasni, és nagy hangsúlyt fektetni Gitta következő soraira:

„Tisztában vagyok vele, hogy a tökéletes egészséget pusztán egészséges táplálkozással nem tudjuk elérni. Ebben ugyanakkora jelentősége van a  rendszeres testmozgásnak és a lelki egyensúlynak. az ember természetes környezetében nem álltak rendelkezésre közlekedési eszközök, és az élelmet is fizikai munkával kellett megszerezni.  Ezért találtuk ki a sportolást:-)

A szabad levegőn végzett rendszeres testmozgás hozzájárul az egészséges méregtelenítéshez. Ha megfelelően táplálkozol és mozogsz is, az egészséged azon múlik, hogy a veled megtörtént eseményeket hogyan éled meg. Vagyis: ha a problémáidat fel tudod dolgozni, az életed megy tovább, akkor ennek nem lesznek egészségügyi következményei. Ha viszont egy sajnálatosan bekövetkezett eseményen nem tudsz túllépni, az képes lehet arra, hogy megbetegítsen. És akkor hiába eszel sok élő ételt, hiába a jó levegőn való mozgás, az egyensúlyt képtelen leszel helyreállítani mindaddig, amíg meg nem tanulsz „elengedni.”

Ebben a  szellemben kívánok Nektek szép hetet!

Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!