Fájdalomcsillapítás krónikus betegségben

 

A mai cikkben górcső alá vesszük, hogy milyen orvosi módszerek állnak rendelkezésre az akut vagy krónikus alhasi görcsök, endometriózissal járó fájdalmak enyhítésére.

Ez a bejegyzés úgymond bevezetése, s egyben ellenpontja-  annak az ajándék e-booknak, amelyet az Endomail tagok számára készítettem el, Természetes fájdalomcsillapítási módszerek címmel.

Fontos, hogy tudd, a fájdalom csillapító gyógyszerek tüneti kezelést jelentenek, és nem oldják meg a valódi  problémát. A tünetek elnyomása a tested és önmagad becsapását jelentheti.

Ha  a menstruáció alatt napi több gyógyszeren élsz, hiába hiszed, hogy minden rendben van. A vérzés nem, vagy csak enyhe fájdalommal kell hogy járjon, ami a méh összehúzódását jelzi.

Ha nem figyelsz oda, és könnyen beleeshetsz abba a csapdába, hogy egyre nagyobb adagot veszel be  a gyógyszerből, mert a hozzászokás miatt egyre kevésbé érzed hatásosnak. Az endometriózis nem egy esetben vezetett már súlyos gyógyszerfüggéshez, ami veszélyes állapot, gondolj csak a híres-hírhedt Marylin Monroe-ra.

Ezért is szedtem össze a lehető legtöbb természetes fájdalom csillapítóü módszert új e-bookomba. Ha lehet, inkább ezek közül válogass, és csak a  legvégső esetben nyúlj a fájdalomcsillapítókhoz. Veséd, májad, egész szervezeted hálás lesz érte!

Nem ágálok a fájdalomcsillapító tabletták ellen, néha abszolút rendben van, ha hozzájuk fordulsz gyors segítségért.

De inkább azt  érdemes célul kitűznöd, hogy egyre ritkábban, majd végül egyáltalán ne legyen rájuk szükséged. Ezért is szedtem össze a lehető legtöbb természetes fájdalomcsillapító módszert az új e-bookomban, amit ajáéndékba kapnak az Endomailesek. 

Emlékszem, a betegségem után sokáig mindig magamnál tartottam a bevált fájdalomcsillapító gyógyszeremet a táskámban, biztos ami biztos alapon. Amikor egyszer elfelejtettem magammal vinni, tudtam, hogy kezdek rendbe jönni. Amikor kidobtam a maradék csomagot, azt a napot megünnepeltem.

A recept nélkül megvásárolható fájdalomcsillapítók négy nagy csoportba tartoznak.

1. A paracetamol tartalmúak lázat és fájdalmat is csillapítanak, előnyük, hogy nincs bódító hatásuk.

2. A szalicilát hatóanyagú szerek a láz és fájdalom mellett a gyulladást is csökkentik. Szintén nem okoznak aluszékonyságot.

3. Az amidazophen láz- és fájdalomcsillapító, de ezek nagy részéhez már nyugtatót is adagolnak.

4. A negyedik, s egyben a legnépszerűbb csoport a non sztreoid gyulladáscsökkentőkből áll, ilyen például az ibuprofen.

Láthatjuk, a láz, gyulladás és a fájdalom csillapítása általában együtt jár, nem választható szét egymástól. Hogy mi alapján válassz? Hagyatkozz magadra: tapasztald meg, Neked melyik használ. Nem vagyunk egyformák, a szervezetünk is másképpen reagál ugyanarra a hatóanyagra.

 Bármennyire fáj, ne vegyél be többet a dobozon feltüntetett mennyiségnél még recept nélkül kapható szerből sem. Ne kombináld saját szakálladra a különböző hatóanyagokat. Ha nem múlik a fájdalom, fordulj orvoshoz, aki más típusú, receptköteles fájdalomcsillapítókat tud felírni, ha nagyon szükség

Az, hogy milyen formában szeded a fájdalomcsillapítót, aktuális állapotodtól függhet. Általában tabletta formájában találkozhatsz a fájdalomcsillapítókkal, de ha ügyeletre mész, infúzióban, vagy vénás injekcióban is megkaphatod, így gyorsabb a hatás. Kúpot akkor javasolnak, ha hányás vagy hasmenés is szerepel a panaszaid között, a szirup pedig inkább gyermekek esetéban használatos.

 

Ha kíváncsi vagy a Természetes fájdalomcsillapító módszerek című e-bookomra, iratkozz fel az Endomailre, ahol hamarosan küldöm Számodra a könyvet!

 

Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!