Sziasztok!

Eheti Endoblogos finomságunk, gyors, egészséges, finom!

Vegán céklaleves

Hozzávalók:

5 db közepes cékla (kb 600 g)
fél póréhagyma
1 nagyobb alma
1 db közepes krumpli
50 g kókuszzsír
3- 4 babérlevél
himalájai só
frissen őrölt fekete bors
1 l zöldségalaplé (kapható jó minőségű bio zöldségleves kocka, az is megfelel alaplé helyett, figyelj hogy ne legyen túl sós)

Elkészítés:

Az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát kockázd fel apróbb darabokra. Egy nagy fazékban olvaszd fel a kókuszolajat, tedd rá és pirítsd üvegesre a póréhagymát, keverd hozzá a kockára vágott zöldséget és az almát is.

Fűszerezd meg őket ízlésed szerint, a hozzávalókban említetteket nyugodtan veheted egy alap ajánlásnak, de bátran variálhatsz is rajta. Párold őket együtt néhány percig, míg össze nem érnek kicsit az ízek, kevergesd, kóstolgasd. Öntsd fel az alaplével és közepes hőfokon, lefedve főzd addig, míg a cékla teljesen meg nem puhul. Igen, ez nem a főzőlapon hagyós leves, hallgass közben zenét, podcastot, csinálj vádligyakorlatot a tűzhely mellett, de maradj ott. 🙂

Botmixerrel turmixold össze a levest. Ízlés szerint adhatsz hozzá bio citromlevet, ettől ugyanis intenzívebbnek érzed majd az ízeket és kevesebb fűszer is elegendő lesz.

Jó étvágyat hozzá!

További finom és egészséges receptek az Igazi Endometriózis Diéta könyveinkben ITT.

Hagyj üzenetet

Az email címedet nem tesszük közzé.