A Nagy NoMakeUp Kihívás az EndoBloggal- bevállalod?

Ismerős ez az átlagos reggel?

Felkelsz, nyolcadik szundi után kitántorogsz a fürdőszobába. Nem aludtál jól, a szemed alatt fekete karikák és táskák- Versace-ben elegáns lenne, az arcodon kevésbé tűnik annak. A hajad kócos, borzas, az arcod gyűrött.

Beugasz a zuhany alá.

Ébresztő aromaterápiás tusfürdőt használsz, aloe verás borotvahabot, az érzékeny női területekre tejsavas intim mosakodót, aztán havas szilvás illatú cukorszemcsés bőrradírt.

Fényt adó sampont, lelapulást megelőző balzsamot, kifésülést könnyítő sparyt fújsz a hajadra, a szárítás előtt megspékeled hővédő sprayvel is, de minimum hőre aktiváló ápoló haj BB-krémmel. A hajvégekre hajvégápoló szérumot teszel, amikor kész a remekmű, hajhabbal vagy volument adó újabb spray-vel fixálod.

Jöhet a testápoló, de nem ám akármilyen, most már a testjoghurt a menő. A melleknek dekoltázsszépítő-feszesítő krém dukál, a lábfejre, sarkadra bőrrepedezettség elleni sarokpuhító krém és szagtalanító izzadásgátló antibakteriális teafás spray, a lábakra, fenékre anticellulit masszázsolaj, a hasra striák elleni hasfeszesítő krém.

Az arcodra szemránckrém, szemkörnyék ápoló, sminkelést könnyítő mattító primer fluid, arcolaj vagy könnyedebb hidratáló krém. Felszívódása után jöhet is a smink, szemöldökformázó gél, dúsító szempillaspirál, füstös szemek szemhéjárnyaló trióval,szemceruza vagy szemhéjtus a dögös tekintetért.  Korrektor a problémás területek elkendőzésére, alapozó, púder, az üde hatásért egy leheletnyi pirosító, highligter, ajakceruza a határozott kontúrú, telt ajkakért, matt rúzs balzsammal, hogy ne szárítsa ki az ajkak bőrét, a száj közepére egy cseppnyi  szájfény az extra csillogásért.

Aztán jöhet az illat, dezodor, parfüm.

Összeszámoltad valaha, hogy egy magára valamit is adó nőnek hányféle kencét és pacsmagot kellene magára öltenie naponta?

Nagyon bedarált minket a rendszer, hiába tudja az ész,hogy photoshop és hogy ilyen hosszú szempilla nem létezik, akkor is azt várjuk az argánolajos műszempilla hatású spiráltól, hogy pontosan olyat kreáljon nekünk, mint amilyen a képen van a magazinban, és hozzá olyan boldog életet, szerelemben úszó  párt, harmonikus családot, vidám vacsorákat, amilyeneket a reklámban látunk, s amilyet természetesen egy adott szempillahossz alatt lehetetlen elérni.

Tegnap reggel, amikor késésben voltam, de mégis ellenállhatatlan vágyat éreztem a gumimaci illatú körömágybőr ápoló olaj ujjaimra való felvitelére, megálljt parancsolatam magamnak.

Komoly, hogy ennek így kell lennie?

A reggeli őrült kapkodásban sokszor csak eleknődik a szemfesték, amkit a piros lámpánál próbálok felapplikálni, félrecsúszik a rúzs, a végeredmény nem pont olan, mint a magazinok címlapján. Sokszor meg is kapom otthon, hogy a legjobb az, amikor egyáltalán nem használok semmilyen sminket.

Szóval, egyhetes lázadást szítok, 2018 május 21-én kezdődő hét az EndoBlogon a nomekup challenge hete! A sminktelenség mellett próbálok minél kevesebb felesleges mesterséges kencét, krémet használni, viszont a kihívás részét képezi, hogy az egy hét alatt minden nap adok valamilyen extra kényeztetést a bőrömnek, hajamnak, hogy bátran mutathassam meg  őket kendőzetlenül a sminkmentes héten. Egy-egy házi készítésű pakolásra, maszkra, masszázsolajra gondolj, ami természetes összetevőket tartalmaz, és aminek a receptjét megosztom veletek a Facebook oldalunkon. 

 

Hogy mi a célom a kihívással?

Először is az, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy nem kell ennyiféle terméket használnod ahhoz, hogy szépnek érezd, szeresd és elfogasd magad. Mindezek nélkül is gyönyörű vagy!

Másodszor pedig, hogy arra is felhívjam a figyelmet, hogy soha ne felejtsük el, melyek azok a dolgok, amelyek igazán számítanak.

Krónikus betegségekkel élő nő pácienseim sokszor a műtét utáni hegek, sebek, a gyulladások  hormonális problémák okozta hajhullás, bőrproblémák, hasi párnácskák miatt panaszkodnak. Ezek a betegségek nagyon meg tudják cincálni a női önértékelést, főleg, ha a külsőségek mellett a betegség még a meddőség veszélyével is fenyeget.

De ők is képesek arra, hogy fokozatosan közelebb kerüljenek önmaguk szeretetteli elfogadásához, testük optimális működésének támogatásához, segítéséhez. Partnerként, csapatként kezdenek el tekinteni magukra és a testükre, akivel a cél közös: jó közérzet, egészség, vidámság, gyermekáldás…

Néha jó belegondolni, hogy a szíved érted dolgozik minden pillanatban, eljuttatja a friss, oxigénnel teli vért minden szervedhez, hogy ők igy ügyesen tudják tenni a dolgukat.

Milyen természetes, hogy a tüdőd dolgozik, hogy a hasad, mellkasod egyenletesen emelkedik és süllyed a légzésed ritmusára, hogy minig mindenkinek van elegendő oxigén.. hogy ez a szív, ez a tüdő akár kettőtökért is tud dolgozni egyszerre, ha kisbabát vársz. Hogy a méhedben új élet fejlődhet. az ereidben futhat a vér.

Milyen természetes, hogy időnként kiugrasz pisilni, de bele se gondolsz, mennyi mindent tesz ezért, mennyi mindentől megkímél a veséd…

A tested munkája által vagy képes futni, táncolni, sportolni, nevetni, sírni, örülni, ölelni,szeretni, autót vezetni, klaviatúrán pötyögni, kiabálni, enni, emészteni, táskát cipelni, szemöldököt ráncolni, díjakat átvenni, tányért földhöz csapni, felemás zoknit felvenni, kutyát sétáltatni, kanapén ugrálni…

Sejtek milliárdjainak munkájának köszönhető, hogy élsz, hogy létezel. Ha ebbe a munkába néha becsúszik a szem alatti karika, egy nevetőránc vagy egy túlsokmagyorótettem pattanás, akkor sem dől össze a világ. És akkor is gyönyörű vagy. Tarts velem, és mutasd meg a világnak, mennyire.

2018.05.21-27 volt az első Sminkmentes (és művikence-mentes) hét az Endoblogon. Most, 2020. 07.04-07. sminkmentes hétvégét tartunk.  Küldhetsz nekünk fotókat endobloghungary nomakeupchallenge hashtaggel Facebookra, Instagramra, vagy küldd el nekünk emailben,és tudasd büszkén a világgal, hogy smink nélkül is gyönyörű vagy.

Bejelentkezés konzultációra ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!