Endometriózis a világ körül: Pécs

A múlt hetet Pécsett töltöttem.

Bár nem a legvidámabb okból látogattam ide, mégis: ez a város körülölel és segít, hogy nehéz időkben is belekapszkodhasson az ember egy-egy szépségbe, látványosságba, mennyei finom falatokba, barátságos, jókedvű emberekbe…

Hátha a közeljövőben te is eltöltesz egy kis időt itt, ezért összeszedtem neked a város endometriózis diéta barát helyeit, ahol én is megfordultam a két kutyámmal egyetemben.

 

 

Reggelizni általában a Juice&Co- hoz mentünk, hangulatos kis terasza van a Széchenyi téren. Finom smoothiek, turmixok, reggeli bowl-ok, avokadókrémes szendvics és finom növényi tejes kávé- nagyon jó volt így indítani a napot! És ebédért sem kellett messzire menni, éppen szembe, a LYR-be.

Az abszolút és mindent vivő kedvenc a LYR Coffe and Food. 

Itt minden van, egy vegán számára igazi paradicsom! Van napi ajánlat, napi menü, és a la carte is ebédelhetsz. A kedvencem a Buddha tál friss salátával, édesburgonyával, fűszeres hummusszal, bevallom őszintén, három nap egymás után minden alkalommal ezt kértem- igen, a szokások embere vagyok, de ha egyszer annyira finom! Utána egy isteni vegán Snickers szelet desszertként, egy hatalmas pohár Rózsaszín felhő limonádéval, és tele is vagyok energiával egészen estig!

Az itt dolgozók kedvesek és segítőkészek, képben vannak endometriózis diétailag és még a kutyákat is szeretik:-)

Most személyesen nem volt szerencsém kipróbálni, de a Facebookos segítségkérő posztomra sokan említettétek még a Lezser Bár-t is, akik a Király utca- Széchenyi tér sarkán vannak.

A Ciao Bella Cukrászda szuper helyen, közvetlenül a Nemzeti Színház mellett található, itt a gyümölcsös smoothikat, főleg a sárgadinnyéset javaslom kipróbálásra!

Nagyon sok helyen láttuk kiírva séta közben, hogy vegán finomságok kaphatók, szóval Pécsett semmilyen diétát követve nem lesz problémád azzal, hogy hol és mit egyél.

A legjobb sport ebben a városban a séta, mert olyan szép, hogy érdemes lejárni a  lábadat hogy minden zegét-zugát bejárd! Az út bizony sokszor vezet emelkedőn, szóval a kardió biztosan meglesz. Úgy vettem észre, hogy az autósok is türelmesek, figyelmesek, mindenki fékez, megáll, átenged, csupa pozitív tapasztalat ért a futásaim alatt is.

Relax-javallat: az egyik kedvenc festményem Csontváry magányos cédrusa. Konkrétan egyetlen látogató voltam a múzeumban ottjártamkor, úgyhogy csak leültem elé, és zavartalanul gyönyörködtem benne egy órán keresztül… fantasztikus élmény volt.

Ha Pécs, akkor Pécsi Kesztyű… Marcsi Gábor munkásságát, azt, ahogyan lehetetlen körümények között is megmentettek egy fantasztikus szakmát és márkát, mindig is csodáltam. A múzeum igazi pécsi have-to.

Családi kikapcs: természetesen a Pécs Zoo a tenyeres-talpas hatalmas mancsú fehér tigrissel és a cuki, extrán kommunikatív jákó papagájjal. Nem messze az állatkerttől található a Kikelet Panzió csodálatos kilátást biztosító terasza, ahol bár a quinoa saláta az egyetlen vegán fogás, amit eddig sosem sikerült kipróbálni, mert a quinoa mindig elfogyott, de az itt dolgozók annyira finom grillzöldséges salátát rittyentettek helyette, hogy legközelebb már direkt arra mentem, pedig nincs is az étlapon…

Pécs igazi szerelem, biztos vagyok benne, hogy hamarosan visszatérek.

A szerző könyveit ITT találod az endometriózisról

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!