Sziasztok!

Két éve a szeretett nagymamámtól kaptam egy gyümölcscentrifugát, a tévé délelőtti kifejezetten nyugdíjasoknak szólón adásából rendelte szegénykém. A kütyü talán ha három használatig bírta a strapát, aztán bemondta az unalmast, az én életemet azonban így is megváltoztatta, kedvet kapam ugyanis a friss gyümölcsök, zöldségek ivásához és folyton kísérletezem az új ízekkel, új smoothie receptek kitalálásával. Ezek a lötyik finomak, hihetetlenül egészségesek és kreatívak is. Egyetlen macerafaktor az utána való takarítás, de nekünk ebben segítségünkre van Karma kutya, aki örömmel megeszi a gépben maradt gyümölcshús- és zöldségmaradványokat, feltéve, ha valahol legalább elvétve nyomokban tartalmazott almát. A  kisfiam ugyan a vegetáriánus anya végett az átlagál “zöldebb” gyerek, aki szívesen eszik salátát, főzeléket is, ezeket a gyümölcs- és zöldségleveket hatalmas lelkesedéssel fogyasztja, és az elkészítésük az egyetlen olyan konyhai munkálat, amiben hajlandó segíteni. Az ő kedvencét hoztam ma el nektek. az Endoblog szokásához híven jöjjön ismét egy egészséges, finom, gyors és egyszerű recept, amit endometriózis diétát követve is bátran kipróbálhatsz!

Hozzávalók 2 személyre, azaz 2 nagy pohár smoothiehoz:

5-6 kisebb alma, amelyik fajtát szereted
néhány levél zöld saláta
2 érett banán
4 nagyobb sárgarépa

Elkészítés:

Az összes hozzávalót mosd meg, tisztítsd meg, vágd nagyobb darabokra, majd tedd a  turmixgépbe, gyümölcscentrifugába. Nem szükséges vízzel higítani. Turmixold össze, fogyaszd azonnal! Egészségedre!

alma banán répa smoothie

 

 

 

További finom, gyors és egészséges endometriózis diétába illeszthető recepteket találsz a megújult Te Tested Életmód Programban!

Árvai Nóra

krónikus nőbetegeket segítő  pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró

Jelentkezés konzultációra

Árvai Nóra
pszichológus, szomatoterapeuta, perinatális szaktanácsadó
rendelője

Név*

Email*

Miben lehetek a segítségedre?

Megjegyzés

Hagyj üzenetet

Az email címedet nem tesszük közzé.