Idd magad egészségesre- zöld turmixokkal endometriózis diétában is

Két éve a szeretett nagymamámtól kaptam egy gyümölcscentrifugát, a tévé délelőtti kifejezetten nyugdíjasoknak szólón adásából rendelte szegénykém. A kütyü talán ha három használatig bírta a strapát, aztán bemondta az unalmast, az én életemet azonban így is megváltoztatta, kedvet kapam ugyanis a friss gyümölcsök, zöldségek ivásához és folyton kísérletezem az új ízekkel, új smoothie receptek kitalálásával.

Ezek a lötyik finomak, hihetetlenül egészségesek és kreatívak is. Egyetlen macerafaktor az utána való takarítás, de nekünk ebben segítségünkre van Karma kutya, aki örömmel megeszi a gépben maradt gyümölcshús- és zöldségmaradványokat, feltéve, ha valahol legalább elvétve nyomokban tartalmazott almát.
A  kisfiam ugyan a vegetáriánus anya végett az átlagál „zöldebb” gyerek, aki szívesen eszik salátát, főzeléket is, ezeket a gyümölcs- és zöldségleveket hatalmas lelkesedéssel fogyasztja, és az elkészítésük az egyetlen olyan konyhai munkálat, amiben hajlandó segíteni.
Az ő kedvencét hoztam ma el nektek. az Endoblog szokásához híven jöjjön ismét egy egészséges, finom, gyors és egyszerű recept, amit endometriózis diétát követve is bátran kipróbálhatsz!

Hozzávalók 2 személyre, azaz 2 nagy pohár smoothiehoz:

5-6 kisebb alma, amelyik fajtát szereted
néhány levél zöld saláta
2 érett banán
4 nagyobb sárgarépa

Elkészítés:

Az összes hozzávalót mosd meg, tisztítsd meg, vágd nagyobb darabokra, majd tedd a  turmixgépbe, gyümölcscentrifugába. Nem szükséges vízzel higítani. Turmixold össze, fogyaszd azonnal! Egészségedre!

 

További finom, gyors és egészséges endometriózis diétába illeszthető recepteket találsz az EndoShopon!

Egészségedre!

Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó cikke.

Foglald rendszerbe az endometriózis diétád hogy ne macera legyen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!