Egyél hogy aludj!

Sziasztok!

A mai rohanó világunkban számtalan olyan inger, impulzus ér bennünket, ami nyugtatalnít, ami miatt nehezen alszunk el, vagy éjjelente fel-felébredünk. Praxisom során azt tapasztalom, hogy a krónikus betegeket ez a probléma még gyakrabban érinti. Volt már szó az Endoblogon arról, miért fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, ITT megtalálod a cikket. Most abban szeretnék segíteni, milyen egészséges, endometriózis diétába is beilleszthető ételek fogyasztásával könnyítheted meg az éjszakai kikapcsolódásodat.

Banán.  Gazdag káliumban és B6 vitaminban, ami az idegrendszer nyugtató hatással bír, segít megküzdeni a napi stresszel, ráadásul hozzájárul a melatonin hormon felszabadulásához, ami elősegíti a nyugodt éjszakai pihenést.

Csicseriborsó. B6-vitamin forrás. Hummuszként teljes őrlésű pirítóssal és zöldségekkel remek kiegészítője az esti étkezésnek.

Teljes őrlésű gabona. Nagy mennyiségben tartalmaz B6 vitamint, főleg, ha még magvakkal is dúsított. Egy szelet teljes őrlésű pirítós vacsorára jó választás.

Fűszernövények.Nyugtató hatású a rozmaring, a citromfű, a levendula és a bazsalikom is. Könnyű vacsorádat ízesítsd friss bazsalikommal, vagy igyál egy kellemes levedula-citromfű teát lefekvés előtt.

Cseresznye, meggy.  A banánhoz hasonlóan ez a két piros gyümölcs is melatonit termel, amely jótékonyan hat a cirkadián ritmusra, segíti az l- és átalvást.

segít eleludni

Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!