Pisztáciás zellerkrémleves
Hozzávalók:
- 2 zeller,
- 4 ek. olívaolaj,
- 2 póráhagyma,
- 1 liter víz,
- 2 dl kókuszkrém,
- 2 gerezd fokhagyma,
- bors,
- 5 dkg pisztácia
Elkészítés:
Vágd kockákra a zellert. 200 fokra melegítsd elő a sütőt, és a kockákat tedd tepsibe, locsold meg ollíaolajjal, süsd 35 percig. Ha kész, melegíts olajat egy lábasban, dinszteld meg rajta a hagymákat.
Tedd rá a zellert, pirítsd, majd öntsd fel vízzel, és főzd 20 percig. Ha elkészült, hagyd kihűlni és turmixold össze. A tetejét tálaláskor szórd meg a felaprított pisztáciával.
Árvai Nóra
További gyors, finom, egészséges receptek itt a könyveimben!
Hagyj válaszolni