Az endometriózis lelki oka

Tegnap kaptam egy ilyen levelet az induló EndoStop SisterHood kapcsán. Nem idézem a teljes levelet mert nem akarom, hogy a falat kaparjátok, de egy-két mondat, ami mindent visz és elmondja, miről is szólt a levél, igen:

„Minek ezzel ennyit foglalkozni, a fejben van csak ez az egész, nem is létezik, ezeknek a nőknek kellene egy jót …. ni, (igen, leírta) és meg is oldódna a problémájuk. Az endometriózis lelki oka annyi, hogy nincs egy normális férfi mellettük, aki vinné az anyagi részét a dolgoknak, a nő meg maradna otthon és szülne, ami a dolga. De nem, karrier kell, pénz kell, minden kell, aztán megy a csodálkozás, hogy 38 évesen nem jön a gyerek, csak a hasfájás… „

Na. Hát ennyit idéztem, ezek voltak a legszalonképesebb mondatok.

Sokat meséltem már arról, mit gondolok az „endometriózis lelki oka” című, a netről és sokszor sajnos még szakemberektől/önjelölt szakemberektől is ránk zúduló áldozathibáztató elméletekről, amiket jótanácsoknak álcázva kapnak az érintettek csőstül kéretlenül is.

A baj ezzel az, hogyha sok esetben egy krónikus betegséggel, fájdalommal, a teszt felett hónapról hónapra csalódással szembesülő nő bizony érzelmileg kiszolgáltatottabb állapotban lehet.

Az a mondat, amin egy jó napon csak megrántja a vállát és felröhög, a negatív teszt vagy az újabb műtét kitűzésének napján hatalmasat tud ütni, olyan sebet okozva, amelyből aztán még nehezebb felállni és tovább menni előre.

Ez a levél volt az utolsó csepp a pohárban. Válaszra nem méltattam, minek, az idő sokkal értékesebb, mint hogy idiótákkal való meddő vitákkal töltsük.

Ehelyett azokra fordítom az időm, akik valóban fontosak: RÁTOK.

Készítettem nektek tegnap egy videót arról, hogy 12 év endometriózissal élő nőkkel való munka, 25000 óra konzultációs tapasztalat után mit gondolok szakpszichológusként és szaktanácsadóként arról, mi az „Endometriózis lelki oka.”

Kapaszkodj meg, mert vágatlan, fésületlen-a fent idézett e-mailnek az elolvasása után tegnap este úgy ahogy voltam otthon, kinyúlt FIAT 500-as pólóban, mikrofont piszkáló macskával és a földön kiborult táskámmal a háttérben egy szuszra eldaráltam ezt a videót, így is fél óra lett.

De ne azt nézd, hogy festek rajta én vagy a lakásom.. hanem azt halld meg, AMIT mondok.

És minden alkalommal, MINDIG, amikor szembesülsz egy újabb áldozathibáztató b@llshittel, jusson eszedbe, hogy mi a fontosabb:

Az, hogy mit gondol a az endometriózisról a szomszéd Marikának a lányának a barátnőjének a húga, vagy a ismeretlen névtelen e-mail írogató..

VAGY a 6 diplomás szakpszichológus, aki 12 éve minden nap endometriózissal élőkkel dolgozik.

De ami még ennél is fontosabb, jusson eszedbe, hogy mit gondolsz a témáról TE.

Ehhez egy kis segítség ebben a kócos, de annál ütősebb videóban, amit EndoMailben küldök ki.

Iratkozz fel, ha esetleg még nem tetted volna, és neked is érkezik a videó: https://endoblog.hu/endomail

És nézd csak, mi váltotta ki ezt a rengeteg indulatot a titkozatos email íróból… Büszkén és boldogan mutatom be az EndoStop SisterHood-ot.  

Ha endometriózisod van, ezt látnod kell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!