Endometriózis megküzdési típusok: Ki vagy te?

Endometriózis és megküzdési stílusok

Ebben a cikkben arról mesélek, hogy miért is olyan fontos, hogy megértsd, hogyan gondolkodsz a betegségről, egészségről, milyen a betegségértésed és hogyan befolyásolja ez az állapottal való megküzdésedet, az egészségmagatartásodat.

Hogy miért is fontos ez?

Mert ha ezekkel tisztában vagy saját magaddal kapcsolatban, akkor sokkal könnyebb lesz a számodra felmérni azt, hogy mik a gyengeségeid, hol csúszhatnak félre a dolgok, mire érdemes figyelmet fordítanod, és azt is, hogy mik az erőforrásaid, amelyekre támaszkodhatsz, amelyeket érdemes kihangsúlyozni és aláhúzni a stratégiádban.

Ha ismered az erősségeidet és a gyenge pontjaidat, ha tisztában vagy vele, hogy milyen erőforrásokat tudsz mobilizálni, nem fogod többé azt érezni, hogy kudarcot vallottál. Nem fogsz olyat akarni a gyógyulás útján, ami tőled elképesztően távol áll, hanem megtalálod a módját annak, hogy a te személyes preferenciáiddal hogyan vagy képes tenni magadért, a céljaidért.

 

Mondok erre egy nagyon egyszerű példát. Ha az önismereted szilárd, és tudod, hogy nehezen ébredsz és a reggeleid kapkodósak, akkor telejes irreális elvárás egy saját készítésű friss juice-szal kezdeni a napot. Bár nagyon egészséges és megafinom, almát pucolni, céklát tisztítani, lassú préselni, majd kitakarítani… ez nem a legreggelbarátabb és emberbarátabb procedúra, ha nyolcra bent kell lenne d  a munkahelyeden.

Ha viszont este előre elkészíted  a reggelidet, például egy finom overnight zabkását vagy egy citromos- avokádós szendvicset, akkor tuti, hogy nem fogsz a melóba rohanva beugrani a pékségbe szójától, cukortól és fehér liszttől hemzsegő péksütiért.

 

 

Figyelj, mert van egy hírem ezzel kapcsolatban

 

Nézd csak:

IDE KATTITVA tudsz olvasni arról, hogy mi minden vár rád a SisterHoodban!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!