Zsenge borsós-spenótos tészta

Újabb egészséges, gyorsan elkészíthető finomsággal gazdagítjuk az Endoblogos receptgyűjteményedet, ezúttal a jó idő és napsütés örömére egy kifejezetten nyári ételt ajánlunk.

Zsenge zöldborsós tészta spenóttal
Hozzávalók:
  • 30 dkg teljes őrlésű vagy ha úgy akarod, akkor gluténmentes tészta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg zöldborsó héjastul
  • 50 dkg friss spenót
  • 10 ek rizstejszín
  • himalájai só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:

Egy fazékba enyhén sós, forrásban lévő vízbe szórd a tésztát és és a negyedekre vágott fokhagyma gerezdeket, majd a javasolt időnél főzd  1-2 perccel kevesebb ideig. Add hozzá a cukorborsót és a spenótot és a bazsalikomot éppen csak annyi időre, hogy kicsit összeessenek, és már le is szűrheted a tésztát. A főzővízből tegyél félre egy kis pohárnyit. A rizstejszínt öntsd egy fazékba, forrald fel, keverd bele a zöldséges tésztát, öntsd rá a pohárka főzővizet, amit korábban félretettél. Keverhetsz bele növényi vagy egy kevés bio sajtot, ha szeretnél és a diétád engedi. Fűszerezd ízlésed szerint!

Jó étvágyat!

További finom és egészséges receptek endometriózis diétában a ReceptKönyveimben!

Árvai Nóra

endobloglger, szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró

www.noraarvai.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!