Újabb egészséges, gyorsan elkészíthető finomsággal gazdagítjuk az Endoblogos receptgyűjteményedet, ezúttal a jó idő és napsütés örömére egy kifejezetten nyári ételt ajánlunk.
Zsenge zöldborsós tészta spenóttal
Hozzávalók:
- 30 dkg teljes őrlésű vagy ha úgy akarod, akkor gluténmentes tészta
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg zöldborsó héjastul
- 50 dkg friss spenót
- 10 ek rizstejszín
- himalájai só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Egy fazékba enyhén sós, forrásban lévő vízbe szórd a tésztát és és a negyedekre vágott fokhagyma gerezdeket, majd a javasolt időnél főzd 1-2 perccel kevesebb ideig. Add hozzá a cukorborsót és a spenótot és a bazsalikomot éppen csak annyi időre, hogy kicsit összeessenek, és már le is szűrheted a tésztát. A főzővízből tegyél félre egy kis pohárnyit. A rizstejszínt öntsd egy fazékba, forrald fel, keverd bele a zöldséges tésztát, öntsd rá a pohárka főzővizet, amit korábban félretettél. Keverhetsz bele növényi vagy egy kevés bio sajtot, ha szeretnél és a diétád engedi. Fűszerezd ízlésed szerint!
Jó étvágyat!
További finom és egészséges receptek endometriózis diétában a ReceptKönyveimben!
Árvai Nóra
endobloglger, szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró
Hagyj válaszolni