Mi a zoodle és miért jó nekünk endometriózis esetén?

Szóval, akkor mi is az a Zoodle?

A zucchini és a noodels angol szavak játékos mixe, egy szuper helyettesítője  a hagyományos, szénhidrátban- és kalóriában gazdag tésztáknak. Hosszú, metéltre vágott, vékony cukkinicsíkok, amelyeket elkészíthetsz kézzel is, de én sokkal jobban szeretem az úgynevezett Spirelli nevű zöldségcsíkozó eszközt használni hozzá.

A cukkini már így az endometriózis diétázók nagy kedvence volt, rostos, tápanyag dús és finom, ráadásul pillanatok alatt számos változatos étel alapjául szolgálhat. Azonban az már kevéssé köztudott róla, hogy elképesztően jól alkalmazkodik a különböző szószok ízéhez, és gyönyörűen felveszi, kiemeli azokat.

Tényleg bármilyen szósszal remekül kijön, gondolkodhatsz mediterrán, olaszos, paradicsomos ízvilágban, én például imádom kissé fonnyasztott spenótlevelekkel és félbevágott koktélparadicsommal, kevés fokhagymával. De ha jobban szereted,  finom házi pestóval is mennyei!

ITT írtam is neked egy házi pesto receptet, próbáld ki és írd meg kommentben, hogy ízlett neked!

Az igazi Endometriózis Diéta Receptkönyveimmel te is rendszerbe foglalhatod a diétádat, és számtalan ötlettel, praktikus infóval és finom étellel segítelek az utadon!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!