Újabb nyári finomsággal gazdagítjuk az Endoblogos recepttáradat, ezúttal hűsítő, vegán gyümölcslevest főztünk.
Hozzávalók:
- kb 1 kg előzetesen kimagozott cseresznye
- ha szereted: ribizli
- 4 db alma
- 4 kis marék eper
- csipet himalájai só
- 3 kis marék kesudió (esetleg mandula is lehet)
- 4 ek teljes kíőrlésű búzalisztvagy magliszt
Elkészítés:
A kimagozott cseresznyét és a kockákra feldarabolt almát forrald fel egy csipetnyit sós vízben, ami éppen ellepi. A kesudiót – beáztathatod előre, hogy könnyebben menjen- turmixold simára, add hozzá a lisztet, amelyet használsz.
Ha gluténmentesen eszel, akkor, akkor barnarizsliszt, zabliszt, vagy kukoricakeményítő a legjobb megoldás.
Ha a kész trutyit sűrűnek találod, adj még hozzá vizet, aztán keverd össze a gyümölcsös alappal és főzd pár percig, amíg megfelelő lesz az állaga. A ribizlit és az epret csak ekkor, a végén add hozzá. Díszítsd a levest kedved szerint, egészségedre!
Jó étvágyat!
További finom, gyors és egészséges endometriózis diétába illeszthető recepteket találsz az Igazi Endometriózis Diéta Receptkönyvekben!
Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó
Hagyj válaszolni