Endometriózis diétába illeszthető recept: pirított répa mézes-sós földimogyoróval

Mostanában kaptam rá erre a receptre, az Endoblogtól megszokott módon villámgyors és isteni finom, szuper egészséges!

Pirított sárgarépa recept

Hozzávalók:

4 kisebb sárgarépa

4 fokhagymagerezd

olívaolaj

1 nagy kanál bio méz

1  ek zöldfűszer, oregánó és bazsalikom

1 kk currypor, és ugyanennyi kurkuma

frissen őrölt bors

csipet himalájai só

mogyoróvaj

 

Elkészítés

A sárgarépát tisztítsd meg és vágd olan vékony pálcikákra, amilyen vékonyra tudod. Serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, szórd bele a fokhagymapréssel  zúzott fokhagymagerezdeket.

Gyenge lángon pirítsd meg a fokhagymát, majd szórd rá a felvágott sárgarépát.Ezután add hozzá a fűszereket, kevergesd gyengéden össze, önts rá kevéske vizet és fedő alatt párold kb. 10-12 percig közepes hőfokon. A legvégén csorgass rá bio mézet, és lágyan forgasd át.

Én egy kis mogyoróvajjal szoktam tálalni, isteni finom!:-)

Jó étvágyat!

Árvai Nóra

szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó

Bejelentkezés: www.endoblog.hu/eshop/booking

Meglepetés 2017 endometriózis világnap alkalmából: HAMAROSAN! AZ IGAZI ENDOMETRIÓZIS DIÉTA HALADÓKNAK- a nagy sikerű receptkönyv vadiúj, 2. része haladóknak, 2. rész a speciális célok elérése érdekében, új ízekkel, vadiúj receptekkel
A receptet az új könyvünkből hoztam ízelítőnek:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!