Mostanában kaptam rá erre a receptre, az Endoblogtól megszokott módon villámgyors és isteni finom, szuper egészséges!
Pirított sárgarépa recept
Hozzávalók:
4 kisebb sárgarépa
4 fokhagymagerezd
olívaolaj
1 nagy kanál bio méz
1 ek zöldfűszer, oregánó és bazsalikom
1 kk currypor, és ugyanennyi kurkuma
frissen őrölt bors
csipet himalájai só
mogyoróvaj
Elkészítés
A sárgarépát tisztítsd meg és vágd olan vékony pálcikákra, amilyen vékonyra tudod. Serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, szórd bele a fokhagymapréssel zúzott fokhagymagerezdeket.
Gyenge lángon pirítsd meg a fokhagymát, majd szórd rá a felvágott sárgarépát.Ezután add hozzá a fűszereket, kevergesd gyengéden össze, önts rá kevéske vizet és fedő alatt párold kb. 10-12 percig közepes hőfokon. A legvégén csorgass rá bio mézet, és lágyan forgasd át.
Én egy kis mogyoróvajjal szoktam tálalni, isteni finom!:-)
Jó étvágyat!
Árvai Nóra
szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó
Bejelentkezés: www.endoblog.hu/eshop/booking
Leave a Reply