A szokásos jelszó: egészséges, finom, egyszerű!Ennek szellemében ajánlom az
Indiai zöldbab-ot.
Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 2 ek friss gyömbér, koriandermag, 50dkg zöldbab, 3-4 paradicsom, 1 ek citromlé, himalájai só, bors
Elkészítés:
Serpenyőben hevítsd az olívaolajat, szórd bele a megtiszttított, vékonyra szeletelt gyömbért és a koriandert, pirítsd illatosra, majd szórd hozzá a lecsipegetett végű zöldbabot, sózd, borsozd ízlésed szerint. Süsd pár percig, amíg a bab puhulni nem kezd, majd add hozzá a paradicsomot. Addig főzd, amíg aparadicsom levet nem ereszt. Ezután csökkentsd a hőfokot, eressz a zöldségekhez egy kis vizet, fedd le a serpenyőt és párold az egészet 4 percig. Ezután vedd le a fedőt és várj, amíg a folyadék nagy része elpárolog. Facsard ki a citromot és a levét keverd bele, ha szükséges, fűszerezd újra, tálald melegen!
Árvai Nóra
Egészségedre, jó étvágyat!
Leave a Reply