Jól esik ebben a hőségben egy kellemes, hűsítő nyári desszert. A legtöbb fagylalt azonban túl tejes és túl cukros az endometriózis diétához…
A gyümölcsös sorbet viszont jó megoldás. Most egy Málnás Sorbet-et készítettem.
Hozzávalók: 50 dkg málna, 3 ek. vagy nyírfacukor, 1 tk frissen facsart citromlé, 4 dl tiszta víz, mentalevél
Elkészítés: Mosd meg a málnát, és pürésítsd lazára botmixerrel.
Forrald fel a vizet egy mély edényben. Kicsit hagyd hűlni, majd keverd bele a mézet a vízbe.
A mézes/nyírfacukros vizet add hozzá a gyümölcspéphez és keverd össze kézi habverővel. Takard le az edényt és 6 órára helyezd fagyasztóba. Óránkét vedd elő és igyekezz minél levegősebbre keverni, akkor lesz különösen finom.
Egészségedre!
Árvai Nóra
pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró
Egészségedre, jó étvágyat!
Hagyj válaszolni