Egész évben egészségben- rendhagyó újévi jókívánságok az Endoblog.hu-tól

Hányszor hallottad az elmúlt időszakban a kedves, rövid mondatot: Boldog Új Évet!

Mitől lesz egy év boldog? Annak, aki súlyos betegséggel küzd, legtöbbször nem új autó, jobb állás vagy világ körüli út a vágya. Sokszor nem vágyik  semmi másra, csak arra, hogy teljesen egészséges lehessen.

Egy évre, ami nem orvoshoz rohangálásból, fájdalmakból, félelmekből áll, egy évre, amiben valóra válnak a babáról szövögetett álmai. Te belegondoltál abba,  mit tehetsz te magad azért, hogy az előtted álló év valóban boldog legyen? Sokszor nem kell bonyolult megoldásokban gondolkodni, a legapróbb, legegyszerűbb dolgok is hatékonyak lehetnek.

Rendhagyó újévi jókívánságaimat olvashatod alább. Rendhagyó, mert nem egyszerűen azt kívánom Neked, legyen az új éved boldogabb, hanem azt:

Tedd az előtted álló évet olyan boldoggá, amilyenné csak képes vagy.

Kívánom, hogy az új évben minden nap nevess!

A nevetés egyik legfontosabb szerepe egyértelműen a feszültség- és stresszoldás. A kutatók véleménye az, hogy a vidámság egyfajta pajzs a külvilág felé.  Ilyenkor az agy másként reagál az őt érő különböző ingerekre, és ezáltal a mindennapi élet apróbb kellemetlenségeinek és terheinek jelentősége eltörpülhet. Köztudott, hogy a nevetés hatására fájdalomcsillapító hatást és örömérzetet okozó hormonok, endorfinok szabadulnak fel az agyban.Ha éppen nem vagy túl jól, nézz meg egy vígjátékot, vagy hívd át a legütődöttebb barátodat egy teára.  Ha látsz, olvasol, hallasz valami vicceset: nevess! Nem csak Te, a környezeted is hálás lesz érte, a jókedv ugyanis ragadós.

Kívánom, hogy az új évben támogass egy jó ügyet!

Mi az, ami lelkesít, amit nem külső motivációért, hanem magáért a cselekvésben lévő örömért végzel? Találd meg a küldetésed, és csatlakozz egy jó ügyhöz! Számtalan olyan lehetőséged van, ami nem kerül semmibe, tehát akkor is adhatsz, tehetsz, ha nincs külön erre szánt kereted. Nagyszerű érzés lesz! Inspirálódj itt:

Kívánom, hogy az új évben egyél jókat!

Az egyik online kurzuson, amit képzésen, amit tartottam, körbekérdeztem a lányokat, mi  a kedvenc ételük. Soha annyi „de”-t még egy rakáson nem hallottam!

„Hát, az almáspite volt, de már nem ehetem…”

„A brassói aprópecsenye vega módra, de van benne krumpli, így…”

Sok krónikus női betegséggel élő nő túlzó, extrém diétákban keresi a gyógyulás lehetőségét, miközben gyakorlatilag kiéhezteti, sanyargatja  a testét, feleslegesen. A kiéheztetett állapotban lévő test valóban nem menstruál, s így nem produkál endometriózis tüneteket, de ezt a  szervezet sokként éli meg, és ez a megoldás semmivel sem jobb, mint az orvosi módszerekkel elnyomott menstruáció. Néhány étel van, amit endometriózisban bizonyítottan kerülni javasolt, de ezek kiiktatása nem jelent extrém diétát, pusztán egészséges életmódot. Kívánom, hogy az új évben sokszor lakjál jól egészséges, a fogadra való ételekkel!

Kívánom, hogy az új évben szeresd meg önmagad!

Hivatásom során számtalan olyan nővel találkozom nap mint nap, akik nincsenek jóban saját magukkal, önnön testükkel. A női betegségek különös módon alkalmasak arra, hogy általuk, rajtuk keresztül bánthassuk magunkat, és kifejezzük önmagunk iránt érzett haragunkat, elégedetlenségünket. Az új évben legyen ez másként: légy hálás a testednek, amiért nap mint nap érted  dolgozik. Írj egy listát arról, mi minden van, ami gyönyörű benned. Ha nem megy elsőre, akár többször is állj oda a tükör elé, és nézd meg magad alaposan: ez én vagyok, ez az én testem. Légy kíváncsi, csodálkozz rá önmagadra, mint egy kisgyerek.  Kívánom, hogy idén hálával, szeretettel, elfogadással gondolj önmagadra.

Kívánok olyan új évet, amilyet megálmodtál magadnak! Ha van kedved s mozgolódik benned motiváció, hogy idén tényleg változtass az életeden, akkor csatlakozz hozzánk az éves online coaching programomon, ahol napi 7 percet fogsz szánni magadra, saját fejlődésedre. Ez nem sok idő, de ha megszorzod 365-tel, akkor már hatalmas erő van benne.

Én ebben hiszek, az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy ez az, ami működik: apró, kis lépések a céljaink felé. Olyan kis lépések, amelyeket könnyedén beilleszthetünk a mindennapi dolgos életünkbe, és így nem fogunk kudarcot vallani, elkedvetlenedni.

A kis lépések, ha kitartóan, minden nap megtesszük őket, nagy eredményekre vezetnek. Várlak Téged is!

Jelentkezz ITT!

Szeretettel:

Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!