Újabb finomsággal bővül az Endoblog recepttárad, ezúttal Zöldségszelet készítettünk.
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgarépa,
- 40 dkg fehérrépa,
- 3-4 kisebb póréhagyma,
- 12,5 dkg zöldbab, 30 dkg zöldborsó,
- 1 tasak agar agar vagy más vegán zselatinhelyettesítő,
- 5 dl zöldség alaplé , esetleg bio leveskockából is lehet,
- tárkony és más friss zöldfűszerek ízlés szerint,
- himalájai só
Így készítsd el:
A kétféle répát tisztítsd és hámozd meg, a pórét és a zöldbabot tisztítsd meg.
Minden zöldséget enyhén sós vízben főzz puhára, majd csöpögtesd le, és hideg vízzel öblítsd átAz agar agart keverd bele amíg még meleg, és hagyd pihenni. Amikor már sûrû halmazllapotúra szilárdult, néhány kiskanálnyit egy téglalap alakú forma alján igazgass el, és hûtõbe tedd hogy megdermedjen. Néhány szál tárkonyt, zöldséget, zöldfűszereket tegyél még rá.
Erre ismét simíts egy adag zselés aszpikot, majd újra hûtõbe vele a dermedésig. Ezt addig ismételd amíg van hozzávaló, a végén álljon hűtőben kicsit több ideig, amíg teljesen szilárddá nem válik.
Tálaláskor salátalevelekkel kibélelt tálra borítsd, így jól is mutat.
További finom és egészséges receptek és az új Az igazi Endometriózis Diéta c. könyvünkben!
Leave a Reply