Újabb nyári finomsággal gazdagítjuk az Endoblogos recepttáradat, ezúttal hűsítő, vegán gyümölcslevest főztünk.
Hozzávalók:
- kb 1 kg előzetesen kimagozott cseresznye
- ha szereted: ribizli
- 4 db alma
- 4 kis marék eper
- csipet himalájai só
- 3 kis marék kesudió (esetleg mandula is lehet)
- 4 ek teljes kíőrlésű búzalisztvagy magliszt
Elkészítés:
A kimagozott cseresznyét és a kockákra feldarabolt almát forrald fel egy csipetnyit sós vízben, ami éppen ellepi. A kesudiót – beáztathatod előre, hogy könnyebben menjen- turmixold simára, add hozzá a lisztet, amelyet használsz.
Ha gluténmentesen eszel, akkor, akkor barnarizsliszt, zabliszt, vagy kukoricakeményítő a legjobb megoldás.
Ha a kész trutyit sűrűnek találod, adj még hozzá vizet, aztán keverd össze a gyümölcsös alappal és főzd pár percig, amíg megfelelő lesz az állaga. A ribizlit és az epret csak ekkor, a végén add hozzá. Díszítsd a levest kedved szerint, egészségedre!
Jó étvágyat!
További finom, gyors és egészséges endometriózis diétába illeszthető recepteket találsz az Igazi Endometriózis Diéta Receptkönyvekben!
Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó
Leave a Reply