Az EndoBlogtól megszokott módon finom, egészséges, könnyen és gyorsan elkészíthető recepttel gazdagítjuk a recepttáradat. a kesudió a kedvencem, bármilyen mennyiségben képes vagyok elfogyasztani, ezt a receptet egy barátnőmtől tanultam, minimális módosítással adom közre nektek is.

Hozzávalók:

  • Egy nagy pohár natur kesudió néhány órát vízben áztatva
  • 1 dl szénsavmentes ásványvíz
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 2 evőkanál almaecet
  • fél teáskanál dijoni mustár
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • egy csipetnyi xilit
  • egy csipet himalájai só
  • 2 dl extra szűz olívaolaj

A kesudiót 3-5 órára beáztasd be annyi  vízbe, hogy bőségesen ellepje, miután megpuhult,  csepegtesd le.

Az olívaolaj kivételével az összes hozzávalót tedd turmixgépbe. addig turmixold,  amíg sűrűbb, krémes, majonézhez hasonló állagú nem lesz.

Ezután vedd gyengébb fokozatra a gépet és lassan csurgatva öntsd hozzá az olívaolajat. Ha kész, tedd egy zárható tetejű üvegcsébe, hűtőbe vele,. a hidegben még egy kicsit szilárdulni fog. Nagyon hasonló lesz az állaga az igazi majonézhez.

Egészségedre!

További finom és egészséges receptek Az Igazi Endometriózis Diéta könyvekben. 

 

Hagyj üzenetet

Az email címedet nem tesszük közzé.