Endometriózis diéta recept: mindenmentes Nutella

Sziasztok!

 

Bevallom, én nem vagyok egy Nutella fan, sosem voltam az üvegből édességet kanalazós típus, kivéve ha vegán fagyiról van szó! Érdekes, de  a kisfiam sincs oda a Nutelláért, az ő elmélete hogy kenyérre ami ugyebár sós,  édeset tenni vétek.

Viszont olyan sokan érdeklődtetek, hogyan lehetne endometriózis diétásítani ezt a népszerű kenyérfeltétet, hogy beadtam a derekem és kikísérleteztem egy finom változatot, amely mindenmentes, legalábbis cukor, glutén, laktóz és tojás legalábbis nincsen benne. Törökmogyoró viszont annál inkább:-)

Fogadjátok szeretettel a legújabb EndoBlogos finom, gyors, egészséges receptünket!

  • 170 g törökmogyoró
  • 1 nagy, érett avokádó
  • 4 ek. nyers vegán kakaópor
  • 3 ek. stevia
  • frissen őrölt vanília por ízlésed szerint
  • 120 ml növényi tej- én rizstejjel készítettem

A  törökmogyorót előzetesen áztasd be néhány órára, hogy puhuljon, aztán csepegtesd le, és a többi hozzávalóval együtt tedd aprítógépbe és keverd addig, amíg sűrű, homogén, Nutella-szerű masszát kapsz.

Ha kisfiamhoz hasonlóan te sem szereted a Nutellát kenyérre kenve, próbáld ki amit én: a vegán kesudiós sajttota tetejére kentem belőle egy vékony réteget, nagyon felturbózta!

Vigyázat, nem kalóriaszegény választás, az biztos!:-)

További finom és egészséges receptekért keresd az Igazi Endometriózis Diéta Könyveket az EndoShopon! 

Szeretettel várlak konzultáción, bejelentkezés ITT. 

Jövő héten indul az EndoBlog-Mindfulfit 2 hetes online Életmód- és Személyiségfejlesztő Tábora, amelyben minden napra jut neked a gyakorlatok mellett finom és egészséges új recept is, ami megkoronázhatja a napjaidat. Tudj meg többet a táborról ITT. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!