Sziasztok!

Az Endoblogtól jól megszokott módon finom, gyors, egészséges, vegán finomsággal kényeztetünk ma is. Ezt az ételt képtelen vagyok megunni, minden baráti meghívásunk elengedhetetlen része, mi általában kenegetős-mártogatós ételekkel várjuk a vendégeket.

Céklás-diós hummusz

Hozzávalók:

  • 40 g dió
  • él ek római kömény
  • 175 g főtt cékla
  • 1 ek tahini vagy mogyoróvaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • himalájai só
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokosra, a diót néhány perc alatt piríts egy tepsiben illatosra. Közben egy serpenyőben szárazon pirítsd meg a római köményt, folyamatosan rázogatva a serpenyőt, szintén illatozásig. Aztán mozsárban vagy fűszerőrlővel törd össze a köményt.

Botmixerbe vagy robotgépbe helyezd be a diót, a céklát, a tahinit, a fokhagymát és a köményt, a citromlevet, a fűszereket is add hozzá és turmixold amíg sűrű pasztaszerűséggé nem válik. Kóstolás után még lehet rajta finomítani, fogyasztásig hűtőben tárold! Zöldségpálcikákkal, rozskenyérrel is nagyon finom.

Egészségedre!

További finom és egészséges receptek az Igazi Endometriózis Diéta Receptkönyvekben! 

Hagyj üzenetet

Az email címedet nem tesszük közzé.