Endometriózis diéta receptek édesburgonyával az Endoblogtól

Rendhagyó módon több receptet is megosztok ebben a bejegyzésben veletek, mindegyik főszereplője az édesburgonya, egyik kedvencem mostanában. A receptek az EndoBloghoz méltóan gyorsak, finomak, egészségesek, könnyen beszerezhető alapanyagokat tartalmaznak.
Édesburgonyás-földimogyorós granin
Hozzávalók:
  • egy nagy, sárga húsú édesburgonya
  • egy  kezeletlen citrom leve
  • natur, bio mogyoróvaj
  • olívaolaj
  • kevés himalájai só
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek rizstejszín
Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 190 fokosra, mosd meg, pucold meg az édesburgonyát, aztán vágd vékony karikákra.

Tegyél egy jénai tálba sütőpapírt.

Egy másik tálban forgasd össze az édesburgnyát és az olívaolajat, a sót, az apróra darabolt fokhagymát és a rizstejszínt. ezután a szeletek felét rendezd el a jénai alján. nem kell nagyon precízen, itt-ott fedhetik is egymást.

Majd a mogyoróvajat keverd el a maradék 1 ek olívaolajjal,  citromlével, ezt kanalazd rá az édesburonyára a jénaiban, majd fedd le a megmaradt édesburgonya szeletekkel. Kevés maradék tejszínt ráöntheted a legtetejére.

Ezután beteheted a sütőbe, és körülbelül 40 perc alatt süsd meg, amíg a teteje ropogósra nem sül. Én salátával tálaltam, a rukkola kesernyés ízr szuperül ellensúlyozta a a gratin édeskés ízét.

Viszont maradt egy egész, nagyobb darab sárga húsú édesburgonya, amit nem használtam fel, úgyhogy másnap levest készítettem belőle.

Édesburgonya leves egyszerűen
Hozzávalók
  • egy nagy édesburgonya
  • egy bio leveskocka vagy zöldség alaplé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • csapvíz vagy mentes ásványvíz
  • 5virágos só (helyettesítheted himalája sóval is)
Elkészítés:

Most meg, pucold meg az édesburgonyát, vágd kisebb karikákra. A felaprózott fokhagymát pirítsd egy kicsit az olívaolajon, majd keverd bele az édesburgonya szeleteket.

Öntsd fel vízzel, fűszerezd kedved szerint vagy dobd bele a bio leveskockát. Kb. fél óra alatt megpuhul a krumpli, ekkor merd bele a turmixgépbe és turmixold simára.

Forrón tálald, szórd meg 5virágos sóval- ezt mi Barcelonából hoztuk a  piacon rengeteg sókülönlegesség volt- de nyilván bármi mással helyettesítheted, amivel díszíteni szeretnéd a levest.

Egészségedre!

További finom és egészséges receptek Az Igazi Endometriózis Diéta könyveinkben, kezdőknek és haladóknak is!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!