Karácsonyi kaja coaching – endometriózis diéta és vendégjárás az ünnepek alatt

Bizonyára mindenkinek ismerős, akár szigorúbb, akár könnyedebb endometriózis diétát követ a következő helyzet. Közelegnek az ünnepek, vendégeket vársz, vendégségbe mész. Jó magyar szokáshoz híven az ünnepkör egyik- ha nem a- legfontosabb része az étkezés, a menü közös elfogyasztása.

Házigazdaként nyilván neked is fontos, hogy a családod, barátaid jóízűen, elégedetten lakomázzanak nálad, akkor is, ha ők hagyományosan táplálkoznak.

Te pedig nem szeretnéd magadat kellemetlenül érezni a vendégségben, nem szeretnél magyarázkodásba bocsátkozni, miért nem eszel húst/tejterméket, miért fontos, hogy a süteményben van-e glutén és cukor… érthetően nem akarod, hogy az ünnepi téma az endometriózis legyen.

De hogyan kerülheted el a kellemetlen helyzeteket?
Mit főzz és hogyan, hogy a cseppetsemvegán ismerőseid is mind a tíz ujjukat megnyalják a vacsora után?
Szólj-e előre, hogy nem ehetsz ezt vagy ha vendégségbe mész, s ha igen, hogyan tedd?
Hogyan kezeld frappánsan  a kellemetlen kérdéseket?
Mennyire rúghatsz ki a hámból az ünnepek alatt büntetlenül?
Mi az, amiben kompromusszomot hozhatsz és mi az, amiben nem?

Már előre lever a víz a karácsonyi rokonlátgatástól, attól, hogy mindenhol enni kell, mindenhol magyarázkodni kell, mindenhol kellemetlenül érzed magad és fogalmad sincs, hogyan tartsd be legalább nagyjából az endometriózis diétádat? Nem akarsz nehézséget okozni az idősebb rokonoknak, akik nem tudják, mi fán terem a rizstej, vagy akik, ha megtudják, hogy vega vagy, legyintenek: dehát ez csak egy kis csirke, kedvesem…

Hogyan oldd meg ezeket a helyzeteket? Mit csinálj, mennyire rúgj ki a hámból, mit engedhetsz meg büntetlenül és mire figyelj mégis oda a karácsonyi vendégjárásban? Hogyan legyél nyugodt, magabiztos, kiegyensúlyozott a diétáddal az ünnepek alatt is?

Stresszmentes karácsony újdonság az Endoblogon!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!