Elhalasztott lombikok, törölt időpontok- mit tegyél? LOMBIK ÚJRATERVEZÉS

2020.03.16-tól hivatalosan is bezárt a legtöbb  állami meddőségi intézet.  Sok páciensemet ez nagyon szomorúan érinti, hiszen hónapokat vártatok az időpontokra, a kezdésre, vagy ami talán még nehezebb-  éppen benne voltatok már a stimulációban, amikor beütött a krach. Van néhány olyan tényező, ami nehezíti ennek a ténynek az elfogadását és feldolgozását.

Egyrészt az, hogy az intézmények  bezárása egy rendkívüli állapot eredménye, hiszen a koronavírus jelenléte már önmagában is egy szorongáskeltő dolog.  A másik az, hogy nem látszik a vége, a bizonytalan távolba veszik, tehát nem arról van szó, hogy bezártak áprilisra vagy május végéig, hanem ahogy a több intézmény honlapján olvashatjuk, határozatlan időre, vagy bizonytalan időre, vagy egyéb hatósági rendelkezésig.

A legrosszabb egy ilyen helyzetben mindig a bizonytalanság.

Tovább fokozza ezt a kitudjamilesz érzést az, hogy nem fogták az időpontokat és csúsztatták őket úgy ahogy vannak pár hónappal, hanem törölték őket, így most sokan úgy érzik, minden hiába volt, kezdhetnek megint mindent elölről, back to zero.   És akkor még nem beszéltünk azoknak a nőknek, pároknak a parájról, akik bőven abban a korban vannak már, ahol néhány hónap,  fél év igenis sokat számít és nagy mértékben ronthatja az sikerességi esélyeket is.

Néhány intézet szóban tájékoztatta a pácienseit arról, hogy a zárva tartást június hónapig tervezik.

Az a néhány intézmény, akik nem állami kézben vannak, egyelőre nagyon szigorú óvintézkedések mellett, de  még folytatja tevékenységét, sőt, egyikük koronavírus tájékoztató napi hírlevelében arról számol be, hogy berendelt nagy mennyiségű koronavírus tesztet, és azt minden dolgozón és páciensen elvégzik majd.  A bizonytalanság azonban a magánintézménybe járókat is érinti, hiszen az a fránya MÉG folytatja a tevékenységét csak ott lebeg fekete fellegként mindenki felett.

 

 

Annak érdekében, hogy ennek a kialakult helyzetnek a feszültségét oldjuk, és hogy érezd, nem értelmetlenül töltöd az előtted álló heteket, hanem hatékonyan, testileg és lelkileg is egyre jobb formába kerülve készülsz, készítettem neked egy LOMBIK újratervezés Akciótervet.

Az Akciótervet úgy kell elképzelned, mint egy Mentális Gps-t.

Gondolj csak bele: amikor vezetsz, és elrontod a kanyart ( nem is tudom, miért pont ez jutott eszembe, hiszen olyan ritkán fordul velem elő, khm…izé…) szóval amikor elrontod a kanyart, és nem arra vezet az utad, ahogy azt eredetileg tervezted, a GPS-ed sem esik kétségbe, hanem fogja magát, és megtervezni neked a következő legjobb lehetőséget. És tudod, a következő legjobb lehetőség is pontosan ugyanahhoz a végcélhoz vezet, ahova eredetileg is tartottál!

Az új, alternatív úton lehet hogy csodálatos kisutcákat fedezel fel, meglátsz egy út szélén barangoló kiskutyát és hazaviszed, kiszállhatsz  sétálni egy gyönyörű parkban…szóval egy csomó szuper dolog várhat rád. Ha meg esetleg nem izgatnak az extra jóságok, hanem csak mész, akkor is az a lényeg, hogy a második, sőt a harmadik úton is az a lényeg, hogy végül odaérsz.

Láttál, hallottál már GPS-t pánikolni, szentségelni, összeomlani és azt mondani: A következő lehetőségnél áááááááá, nem tudoooooom, b@ssszus b@sszus b@sszus nem tudom mi legyen és lezárták azt a főutat most mitcsináljaaaak?  Hallottad már a GPS-ed így sipákolni? Ugye nem? „Szia, Andris vagyok. Mehetünk”- öd egyszerűen csak annyit mond: ÚJRATERVEZÉS. Higgadt marad, kicsit gondolkozik, para és sokk nélkül kalkulál, és felajánlja neked a másik lehetőséget, és időben szól, amikor kanyarodnod kell. Nyugodt marad, tervez, és egyszerűen elvezet a célodig.

Most megkeressük a Te higgadt, felkészült belső GPS-edet.

Ezt a Mentális GPS-t kínálom most neked LOMBIK ÚJRATERVEZÉS AKCIÓTERV címmel.

Fogadd akkora szeretettel, amekkorával én készítettem nektek!

Mert az EndoBlog soha, egyetlen  pillanatra sem hagy magadra, a legnehezebb, legnagyobb kihívást jelentő helyzetekben sem.

Készítette: Árvai Nóra, szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó, az Endoblog.hu írója

A LOMBIK ÚJRATERVEZÉS CSELEKVÉSI TERV – MENTÁLIS GPS Az EndoShopban ITT elérhető kedvezményes, bevezető csomagáron.

Bejelentkezés konzultációra ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!