Ahogy azt már megígértem a Facebook csoportban, jönnek a finom krémek, mártások, feltétek receptjei. Nagyon finomak, egészségesek és pillanatok alatt elkészíthetők. Az önteteket, mártásokat zöld leveles, gumós zöldségekkel és gyümölcszöldésgekkel, (például cukkini, uborka, paprika, paradicsom), a feltéteket napkekszekkel, kenyérfélékkel fogyaszthatod, vagy töltelékként is használhatod.
Mentás mártás
Hozzávalók:
- 1 csésze, 12 órára beáztatott , forró vízzel leöntött, hámozott mandula,
- fél csésze aprózott mentalevél, f
- él csésze összevágott paszternák,
- 4 evőkanál olívaolaj,
- 1 teáskanál stevia vagy nyírfacukor,
- 2 evőkanál citromlé,
- negyedteáskanál őrölt fekete bors,
- negyed-fél teáskanál himalájai só
Elkészítés: a hozzávalókat vízzel turmixoljuk össze kívánt sűrűségűre, és már kész is:-)
Házi ketchup
Hozzávalók:
- fél csésze szárított paradicsom,
- 4 összevágott paradicsom,
- 2 evőkanál szezámolaj,
- fél csésze fenyőmag,
- 2 puha datolya, fűszerpaprika, só, bors,
- chilipor ízlés szerint (kóstolgasd!)
Elkészítés:
Az összes hozzávalót keverd össze és turmixold puhára! hihetetlen mennyiségű ízfokozótól kíméled meg a szervezetedet, ha nem vásárolsz bolt ketchupot.
Jó étvágyat!
Árvai Nóra
További finom, gyorsa, egészséges receptek ITT
Leave a Reply