Céklaleves recept

 

Endometriózis diétába illeszthető receptünket fogadd szeretettel, a szokott módon gyors, finom, egészséges!

Endometriózis esetén különösen javalott magas vastaartalmú ételeket fogyasztani, hogy temészetes forrásból jusson hozzá a szervezet ehhez a nélkülözhetetlen anyaghoz. A cékla sokat tartalmaz belőle, nyersen is egyél belőle minnél többet. Ha szeretnéd feldobni egy kicsit, próbáld ki ezt a receptet!

Cékla leves
Hozzávalók:
  • olívaolaj 4 ek.,
  • 1 kisebb lilahagyma,
  • 3 nagyobb cékla,
  • himalájai só,
  • őrölt fekete bors,
  • 3-4 babérlevél,
  • 1 ek nyírfacukor,
  • citromlé- ha lehet frissen facsart,
  • ha szereted: kapor
Elkészítés:

Hevítsd fel az olajat, közben aprítsd finomra  ahagymát és kockázd fel a céklát apróra. Dobd a forró olajba a hagymát, majd a céklát is, sűrűn kevergetve pirítsd pár percig. Öntsd fel meleg vízzel, fűszerezd ízlésed szerint, tedd bele a nyírfacukot is, kevergesd. Közepes lángon főzd kb. tíz percig, fedő alatt. Kihűlés után ízesítsd a citromlével és ha szereted, egy kis kaporral. Hidegen tálald!

Egészségedre!

Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó cikke.

Foglald rendszerbe az endometriózis diétád hogy ne macera legyen!

Hagyj válaszolni

Az Ön e-mail címe nem kerül nyilvánosságra.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!

hu_HUHU