Endometriózis diétába illeszthető receptünket fogadd szeretettel, a szokott módon gyors, finom, egészséges!
Endometriózis esetén különösen javalott magas vastaartalmú ételeket fogyasztani, hogy temészetes forrásból jusson hozzá a szervezet ehhez a nélkülözhetetlen anyaghoz. A cékla sokat tartalmaz belőle, nyersen is egyél belőle minnél többet. Ha szeretnéd feldobni egy kicsit, próbáld ki ezt a receptet!
Cékla leves
Hozzávalók:
- olívaolaj 4 ek.,
- 1 kisebb lilahagyma,
- 3 nagyobb cékla,
- himalájai só,
- őrölt fekete bors,
- 3-4 babérlevél,
- 1 ek nyírfacukor,
- citromlé- ha lehet frissen facsart,
- ha szereted: kapor
Elkészítés:
Hevítsd fel az olajat, közben aprítsd finomra ahagymát és kockázd fel a céklát apróra. Dobd a forró olajba a hagymát, majd a céklát is, sűrűn kevergetve pirítsd pár percig. Öntsd fel meleg vízzel, fűszerezd ízlésed szerint, tedd bele a nyírfacukot is, kevergesd. Közepes lángon főzd kb. tíz percig, fedő alatt. Kihűlés után ízesítsd a citromlével és ha szereted, egy kis kaporral. Hidegen tálald!
Egészségedre!
Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó cikke.
Foglald rendszerbe az endometriózis diétád hogy ne macera legyen!
Leave a Reply