A Nagy EndoBlog NoMakeUp Kihívás tapasztalatai és natúr szépségápolási receptjei-1. rész

Sziasztok!

 

2018 május 21-től Sminkmentes (és felesleges művikence-mentes) hetet tartottunk az EndoBlogon. Itt olvashatod el, hogy miért kezdtünk bele. Tapasztalatainkról és kedvenc natúr szépségápolási praktikáinkról pedig itt olvashatsz. 

2018.05.21. Pünkösd hétfő van, ma keveset dolgozom, és megtehetem, hogy későn kászálódom ki az ágyból reggel. Szépítő alvás… nem tudom, ezt ki találta ki, én minél többet alszom, annál gyűröttebb a fejem reggel. Sokan azt hangsúlyozzák ki a sminkmentes életben, hogy több időd van a kapkodós reggeli készülődésben. Valószínűleg azon emberek elmélete ez, akik készülődnek reggel… nekem ere nincs időm. Éjszakai ember vagyok, hajnali egy-kettő felé fekszem le aludni, és amikor hat harminckor csörög az óra, akkor minden percet kihasználok, hogy egy kicsit még hadd maradjak az ágyban. Beni fiam már rég felöltözve ugrik rám, hogy indulás az iskolába, úgyhogy  a fésülködés, sminkelés luxusa nekem nem adatik meg hétköznap reggelente. A kocsiban, piros lámpánál kerül fel egy kis púder vagy szempillaspirál, ekkor kerül elő a hajkefe is.

Ma reggel viszont ráérős vagyok, már ki is próbálom az első természetes tippet, a túlaludt szemeimmel kezdek.

  1. nap – 1. természetes Természetes Szépségápolási Trükk Duzzadt Szemek Ellen

Végtelenül egyszerű, és tényleg hatásosnak bizonyult: a hideg kanál és az uborka valóban gyors megoldás, ha pufi szemekről van szó. Helyezz a lehunyt szemhéjadra egy-egy szelet uborkát, és pihenj így tíz percet, ezután mosd le az arcod és a szemkörnyéket hideg vízzel. A kígyóuborka magas nedvességtartalmának köszönhetően, főképpen ha frissen a hűtőből kapod ki és még hideg is, nyugtatja és hidratálja a fáradt, duzzadt szemeket. Ha uborka nincs otthon, tegyél a fagyasztóba pár percre két kiskanalat, majd a behűtött evőeszközöket helyezd gyengéden a szemek alá.

2. nap- 2. Natúr SzépségÁpolási Recept

Ma a hajamra fókuszáltam, és pakolással kényeztettem. Növesztem, most valahol a sehogyan sem jó hosszúságban van, de a türelmem végtelen. 😀 Szép, csillogó és illatos lett az eredmény ezzel a házi készítésű egyszerű pakolással:

  • 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 1 evőkanál bio mandula olaj
  • 1 evőkanál argánolaj

Az olajokat alaposan összekutyultam, egyenletesen eloszlattam a hajamon, aztán fél órát sapkában grasszáltam a lakásban. (egy olyan sapkában, amiért nem kár) Kimosni alaposan kell, jópárszor átöblítettem, hideg vízzel. Az én vékonyszálú hajamat a pakolások legtöbbször elnehezítik, lelapítják, de ezzel elégedett voltam, érdemes kipróbálni.

Az, hogy nem visel az ember sminket, először fura érzés, mintha az arcod kicsit „meztelen” lenne. Még akkor is, hogyha az érzéshez hozzá vagyok szokva, hiszen minden nap sportolok, szaunázok, gyakran úszom, és ezekhez a tevékenységekhez egyáltalán nem viselek sminket, a mindennapi életben azért szempillaspirált és púdert vagy BB -krémet mindig használok. A teljes sminktelenség először furcsa, meztelen érzés, de aztán hamar megszokja az ember.Én úgy oldottam meg, hogy átkereteztem magamban a meztelenségérzést, és azt mondtam magamban, abőröm végre élvezheti a napfényt, a szellő simogatását. azt vettem észre, hogy kutyasétáltatásnál még többször fordítom az arcomat a nap felé.

Frissen mosott, csillogó hajjal a smintelenség pedig még egyszerűbb, hiszen így a hajkoronád lehet az ékességed. 🙂

3. nap-3. Natúr Szépségápolási Tipp

Pozitív visszajelzéseket kaptam a környezetemtől, ami így sminkmentesen különösen léleksimogató. Ma azt hiszem, a lehető legegyszerűbb természetes szépségápolási praktikát vetettem be, egyszerűen egy kevés kókuszzsírt megolvasztottam a tenyerem melegével, és ezt az olajat használtam testápolóként. Hamar beszívta a bőröm, és sokáig élveztem a hatását, ajánlom nektek is kipróbálásra, különösen az extán száraz területek lesznek hálásak érte.

4. nap – 4. szépségápolási tipp

Arcmaszk teljes őrlésű lisztből. A teljes kiőrlésű liszt , készüljön bármilyen hántolatlan gabonaféléből, például rozs, árpa, zab, búza – tartalmazza az éltető és tápláló gabona minden értékes összetevőjét, hiszen a szem egészét megőrlik, a maghéj, a csíra és a magbél is bekerül a lisztbe.

Számtalan áldásos hatása ismert a lisztalapú pakolásoknak, főképpen a B-vitaminoknak köszönhetően, amelyet nagy mennyiségben tartalmaznak.  A sejtek anyagcseréjében és a tiszta, ragyogó arcbőr megőrzésében segítenek, egy másik hatóanyag pedig, amelyben bővelkednek, az az E-vitamin. Az egyik legjobb öregedésgátló,sok drága krém összetevője, itt természetes formában. Ezenkívül az aminosavaknak köszönhetően pedig a bőrszövet regenerálódását is támogatják. Az arcmaszkhoz ezekre van szükséged:

  • 2 teáskanál teljes kiőrlésű liszt
  • annyi víz, amennyit felvesz

A liszthez apránként önts egy kevéske langyos vizet, és folyamatosan keverd, amíg csomómentes péppé nem válik. Figyelj az állagára, legyen olyan sűrű, hogy ne csepegjen le az arcodról.

Hamarosan jövünk a cikk második részével. Ha van kedvenc natúr szépségápolási recepted, bátran küldd be nekünk, és a tapasztalataidat is a sminkmentes hétről, akár fotókkal illuszrálva. Az EndoBlogot megtalálod Instagramon is,  #nomakeupchellenge  #endobloghungary hashtaggel töltsd fel fotóidat és ha kiválasztunk, megjutalmazunk egy szuper EndoBlogos karkötővel!

További finom és egészséges receptek ITT.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!