5 tipp- Így úszd meg idén az influenzát

Idén is tele vannak a hírek az influenzával: járvány, veszély, látogatási-tilalom…

A helyzet az, hogy az infuenza egy egyszerű betegség, amely egy hét pihenés után az esetek nagy százalékában magától elmúlik, hiszen legyőzi a vírust a szervezet. Időseknek és krónikus betegeknek viszont tényleg érdemes odafigyelni, hogy ha lehet, ne kapják el, mert ők azok, akik fokozottan ki vannak téve a szővődmény kialakulás esélyének.

Íme néhány tipp, hogyan kerülheted el idén a megfázást és az influenzás megbetegedéseket természetes módszerekkel. Olyan immunerősítő ételekből válogattunk, amelyeket endometriózis diétát követve is ehetsz. A következő ételekből fogyassz minél többet:

Olajos magvak- gazdagok omega 3 zsírsavakban és E-vitaminban, antioxidánsokban. Ne vidd túlzásba a fogyasztásukat, mert magas a kalória- és zsírtartalmuk, egy kis maréknyi naponta elegendő!

Fokhagyma- Antioxidáns, antibaktreiális és vírusölő hatékonysága régóta ismert a népi gyógyászatban. Legjobb nyersen fogyasztani, ha bírod, igaz, főzve is csak C-vitamin tartalmából veszít. Ezen kívül tartalmaz még  A, B és E-vitamint is. A komplex összetevőknek köszönhetően jelentős immunerősítő hatása van.

 

Zöld tea- vitaminok, ásványi anyagok, antioxidáns hatású anyagok és biofavonidok tárháza, így az immunrendszer hatékony támogatója.

Gyömbér- gyulladáscsökkentő,görcsoldó és  fájdalomcsillapító hatású, kiemelkedő jelentősége lehet a téli betegségek megelőzésben és kezelésében is,

Grapefruit- biztosan azt gondolod,  hogy az összes citrusfélében sok a C-vitamin, ezért segítenek a megfázásos időszakban. Ez így igaz, de  a grapefruit közülük is kiemelkedik. A magjából nyert olaj immunerősítő hatása elismert, méltán egyik fontos része az influenzaszerű tünetek természetes kezelésének. Egyetlen darab elfogyasztása fedezi a szervezet napi C-vitamin-szükségletét.  A gyümölcsnek fehér és piros  fajtája is ismert, az utóbbi nemesítés eredményeképpen jött létre. A gyümölcs gerezdjeit elválasztó hártyás részt is érdemes elfogyasztanod, hiszen sok élelmi rostot és flavonoidot tartalmaz, ezáltal véd  a káros szabad gyököktől. Jobban jársz, ha otthon facsarnod a gyümölcsöt, ahelyett, hogy boltban vásárolnál szűrt grépfrútlevet, hogy minden értékes részéhez biztosan hozzájuss.

Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ne macera legyen, hanem öröm! Az Igazi Endometriózis Diéta könyvek segítenek neked ebben.

Árvai Nóra

szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró

www.noraarvai.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!