Kesudiós zöldségleves

Sziasztok!

Megint egy finom, nagyon egészséges és könnyed, egyszerű recepttel gazdagítjuk az Endoblogos recepttáradat. Ahogy azt már a legutóbbi, Steiner Kristóf-féle kesudiós vegán sajttorta receptnél elárultam, imádom a kesudiót, nem telik el nap, hogy ne ennék belőle. Legjobban natúran szeretem elropogtatni, de ha más nem, legalább a főétkezéseimbe belecsenem valamilyen módon. A torta után most íme egy leves kesuval.

 

 

Kesudiós zöldségleves

Hozzávalók:

egy csészényi nyers, natúr kesudió

1,5 l zöldség alaplé vagy tiszta víz egy bio leveskockával

2 kiskanál olívaolaj

4 nagy gerezd fokhagyma

1 nagy fej vöröshagyma

3 kisebb répa

1 piros kaliforniai paprika

1,5 csészényi felkockázott édesburgonya

2 szár zeller

1 doboz bio paradicsomvelő

3 babérlevél

1 csésze bébispenót

1 doboz konzerv bio csicseriborsó (elhagyható, ha akarod, de én mindig belerakom, mennyei)

Elkészítés:

A kesudiót már előző este, vagy minimum 3-4 órára áztasd be víze, hogy jól megpuhuljon. A megpuhult kesudiót a zöldség alaplével turmixold simára. Hevíts olajat egy nagyobb lábasban, dinszteld a hagymát, fokhagymát üvegesre. Darabold fel apróbb kockákra a zöldségeket. Először  a paprikát, répát, burgonyát, zellert, paradicsomot tedd bele, majd jöhet hozzá a kesukrém és a fűszerek, himalájai só, őrölt fekete bors, fokhagymapor, fehér bors, kevés pirospaprika, babérlevél. Fedő nélkül forrald minimálisan 25 percig, és a főzés utolsó rottyintásánál keverd csak bele a bébispenótot és a csicseriborsót, ha használsz.

Laktató, egészséges finomság, vacsorára tökéletes, ebédnél a második fogás néha már nehezen csúszik utána, annyira gazdag.

Egészségedre, jó étvágyat!

Árvai Nóra

krónikus betegeket segítő pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, eü- és orvos coach, szexuálpszichológiai szakpszichológus

Bejelentkezés konzultációra ITT

Hagyj üzenetet

Az email címedet nem tesszük közzé.