Sziasztok!
Megint egy finom, nagyon egészséges és könnyed, egyszerű recepttel gazdagítjuk az Endoblogos recepttáradat. Ahogy azt már a legutóbbi, Steiner Kristóf-féle kesudiós vegán sajttorta receptnél elárultam, imádom a kesudiót, nem telik el nap, hogy ne ennék belőle. Legjobban natúran szeretem elropogtatni, de ha más nem, legalább a főétkezéseimbe belecsenem valamilyen módon. A torta után most íme egy leves kesuval.
Kesudiós zöldségleves
Hozzávalók:
- egy csészényi nyers, natúr kesudió
- 1,5 l zöldség alaplé vagy tiszta víz egy bio leveskockával
- 2 kiskanál olívaolaj
- 4 nagy gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 kisebb répa
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1,5 csészényi felkockázott édesburgonya
- 2 szár zeller
- 1 doboz bio paradicsomvelő
- 3 babérlevél
- 1 csésze bébispenót
- 1 doboz konzerv bio csicseriborsó (elhagyható, ha akarod, de én mindig belerakom, mennyei)
Elkészítés:
A kesudiót már előző este, vagy minimum 3-4 órára áztasd be víze, hogy jól megpuhuljon. A megpuhult kesudiót a zöldség alaplével turmixold simára. Hevíts olajat egy nagyobb lábasban, dinszteld a hagymát, fokhagymát üvegesre.
Darabold fel apróbb kockákra a zöldségeket.
Először a paprikát, répát, burgonyát, zellert, paradicsomot tedd bele, majd jöhet hozzá a kesukrém és a fűszerek, himalájai só, őrölt fekete bors, fokhagymapor, fehér bors, kevés pirospaprika, babérlevél. Fedő nélkül forrald minimálisan 25 percig, és a főzés utolsó rottyintásánál keverd csak bele a bébispenótot és a csicseriborsót, ha használsz.
Laktató, egészséges finomság, vacsorára tökéletes, ebédnél a második fogás néha már nehezen csúszik utána, annyira gazdag.
Egészségedre, jó étvágyat!
Árvai Nóra
pszichológus blogger, perinatális szaktanácsadó, szakíró, szexuálpszichológiai szakpszichológus
Hagyj válaszolni