EndoBlogtól megszokottan egy egészséges, gyors, finom desszert, amit még sütni sem kell, ugyanis nyers. Divatosak mostanában a pohárkrémek, poharas desszertek, ezúttal egy epres receptet hoztam nektek.
Hozzávalók 5 pohárkához
- 60 dkg földieper
- 30 dkg kesudió natúr, bio
- 1/2 citron frissen facsart leve
- 1 kanál bio méz vagy más hasonló állagú édesítőszer, amit használsz
- 1 csipet vanilla örlemény
- 1 csipet fahéj
- 1 pohár tiszta, mentes víz
Így csináld:
Az epret aprítógépben pépesítsd, nem kell teljesen simára, maradhatnak benne darabok is, úgy izgalmasabb.
A kesudiót áztasd be néhány órára,aztán kevés vízzel keverd ezt is sima sűrű péppé, add hozzá a fűszereket, édesítsd kedved szerint, és már készen is van. Arra figyelj, hogy ne legyen nagyon vizes állagú,mert akkor könnyen összefolyik az eperrel, éa úgy nem szép.
A kesu krémet és az epret felváltva rétegezve átlátszó üvegpoharakba töltjük. A rétegek közé vékonyan lehet szórni egy kevés kókuszreszeléket, hogy megmaradjanak a rétegek. Mentalevéllel díszítheted.
Kész is van, jó étvágyat!
Még több finom és egészséges receptért keresd az Igazi Endometriózis Diéta könyvcsomagjainkat!
Bejelentkezés konzultációra ITT
Leave a Reply