Sziasztok!

EndoBlogtól megszokottan egy egészséges, gyors, finom desszert, amit még sütni sem kell, ugyanis nyers. Divatosak mostanában a pohárkrémek, poharas desszertek, ezúttal egy epres receptet hoztam nektek.

Hozzávalók 5 pohárkához

  • 60 dkg földieper
  • 30 dkg kesudió natúr, bio
  • 1/2 citron frissen facsart leve
  • 1 kanál bio méz vagy más hasonló állagú édesítőszer, amit használsz
  • 1 csipet vanilla örlemény
  • 1 csipet fahéj
  • 1 pohár tiszta, mentes víz

Így csináld:

Az epret aprítógépben pépesítsd, nem kell teljesen simára, maradhatnak benne darabok is, úgy izgalmasabb.

A kesudiót áztasd be néhány órára,aztán kevés vízzel keverd ezt is sima sűrű péppé, add hozzá a fűszereket, édesítsd kedved szerint, és már készen is van. Arra figyelj, hogy ne legyen nagyon vizes állagú,mert akkor könnyen összefolyik az eperrel, éa úgy nem szép.

A kesu krémet és az epret felváltva rétegezve átlátszó üvegpoharakba töltjük. A rétegek közé vékonyan lehet szórni egy kevés kókuszreszeléket, hogy megmaradjanak a rétegek. Mentalevéllel díszítheted.

Kész is van, jó étvágyat!

Még több finom és egészséges receptért keresd az Igazi Endometriózis Diéta könyvcsomagjainkat!

Bejelentkezés konzultációra ITT

Hagyj üzenetet

Az email címedet nem tesszük közzé.