Sziasztok!

Idén karácsonykor nálam gyűlik össze a család apraja-nagyja, ami egyúttal azt is jelenti, hogy én főzök. Amiből meg az következik egyenes ágon, hogy vegetáriánus, -sőt, leginkább vegán-  fogások kerülnek az asztalra akkor is, ha a többség egyébként nálunk is a hagyományos karácsonyi ízekhez, menühöz szokott. Mégsincs okunk panaszra, a legkritikusabb vendég is elégedetten szokott repetát kérni. A legnagyobb népszerűségnek egy egyszerű, tipikusan karácsonyi hozzávalókat felvonultató desszert örvend, ennek a receptjét hoztam most el nektek is, próbáld ki te is!

Gesztenyés- szilvás sült alma

Hozzávalók: 25-30 dkg natúr gesztenyepüré, 10 közepes alma, 30 dkg aszatlt szilva, fahéj,

Elkészítés: Az asztalt szilvát áztasd be előző este, hogy kellően megpuhuljon. Reggel a gesztenyepürét a szilva áztatólevével együtt turmixold össze sima állagúra, majd aprózz bele kis szilva darabokat, tegyél bele egy kis fahéjat, vagy ízlésed szerint más karácsonyi fűszereket, pl.ánizst, gyömbért, mazsolát, végül keverd össze. Az almákat mosd meg alalposan, vágd ki a magházukat úgy, hogy olyan lyuk keletkezzen, amiből nem folyik ki a töltelék. Kanalazd bele a tölteléket az almákba, majd tedd őket sütőpapíros tepsiben a sütőbe, majd 150 fokon, légkeveréses sütőben valamivel kisebb hőfokon addig süsd őket, amíg karamellizálódni nem kezd.

Egészségedre!

alma endoblog

Meghitt, Békés és Boldog Ünnepeket Kívánunk!

Árvai Nóra és az Endoblog.hu Csapata

Még több tipp, egészséges endometriózis diéta recept és számtalan meglepetés a Nagy Karácsonyi Mindent Bele Csomagban! 

Már csak 12 darab van, rendeld meg most, IDE KATTINTVA hogy egészéget, örömet, harmóniát adhass ajándékba!

Jelentkezés konzultációra

Árvai Nóra
pszichológus, szomatoterapeuta, perinatális szaktanácsadó
rendelője

Név*

Email*

Miben lehetek a segítségedre?

Megjegyzés

Hagyj üzenetet

Az email címedet nem tesszük közzé.