Könyvek, hanganyagok

Tudom, ez manapság nem trendi, de bevallom, végtelenül béna vagyok a konyhában. Egyszer még az is előfordult, hogy elrontottam a zacskós rizst. (Egészen egyszerűen elfelejtettem hogy éppen főzök, a nappaliban valami izgalmasabbnak bizonyult.) És igen, akik jól ismernek, azok számára az is tény, hogy amellett, hogy nem vagyok egy kimondott konyhatündér, még az is jellemzi a konyhai viselkedésemet, hogy nem vagyok hajlandó ott napi 20-25 percnél többet eltölteni. Mindezek ellenére most recetkönyvet írtam. Hogy miért?

 

Mert endometriózisból gyógyult nőként, valamint hosszú évek óta krónikus nőbetegeknek segítő pszichológusként naponta szembesülök azzal, milyen nehéz eligazodni a divatdiéták világában, és mekkor nyomás nehezedik az endometriózissal élő nőkre. Nem egyszer életeket, kapcsolatokat,házasságokat láttam tönkremenni a mai modern nő életébe nem illeszkedő, sokat ígérő endometriózis diéták oltárán.

Szóval, nem is nagyon szeretk főzni, és túlzottan ügyes sem vagyok. De pont ettől lesz ez a könyv a mai modern nő életébe beilleszthető.  A receptek gyorsak és egyszerűek. A garancia az rá, hogy még nekem is mennek.

Mindannyian rohanunk, gyereket nevelünk, dolgozunk, edzünk, háztartást vezetünk, bevásárolunk, ügyeket intézünk, remek párok, barátok, anyák és munakerők vagyunk, ha nagyon ráérünk mindemellett, még önmegvalósítunk is, de legalábbis kiállunk egy szívünknek fontos ügy mellett. Krónikus betegséggel élve a napi teendők megspékelődnek még a gyakori orvoshoz járkálás és a várótermekben ücsörgés feladataival is.  Egészség- és környezettudatosan élünk, nem eszünk tejterméket, nyírfacukrot használunk  és szelektíven gyűjtjük a szememtet. De most őszintén, tedd a szívedre a kezedet: kinek van ideje emellett naponta órákat robotolni a konyhában?

Biztosan te is szembesültél már a problémával: fontos számodra, hogy amit megeszel, és amit a szeretteid elé tálalsz az egészséges legyen és finom, de hihetetlen áldozatot követel a mindennapi konyhai elfoglaltság. Könnyen azt veszed észre, hogy az igazán fontos dolgoktól veszi el az idődet: a párodtól, gyermekedtől, önmagadtól  és saját fejlődésedtől, a mozgástól és a nyugodt, pihenéssel és relaxációval töltött pillanatoktól.

Nem lenne jobb, ha miután este ha fáradtan hazaesel a munkából és a bevásárlásból, elmehetnél egy jógaórára vagy átbeszélhetnéd a pároddal a napodat, segíthetnél a gyerekednek a leckében vagy olvashatnál egy jó könyvet, ahelyett, hogy az egész estédet a háromfogásos alga -és moszatmenü elkészítésével töltenéd?

Ebben a könyvben végre nem kell egyél yint és vigyázz a yanggal típusú ezo-bullshittel szembesülnöd. Nem kell magad kőkorszaki ősembernek érezned. Nem kell brutál drasztikus életet ellehetetlenítő divatdiétákat követned. Amit itt kapsz, az a legújabb kutatási eredményeken alapuló, nyugati, egészségtudatos nő életébe illeszthető,  érthető rendszer és a hozzáillő finom, egészséges, egyszerű kaják receptjei.Valamint, ami még fontos: nem kell napi 25 percnél többet eltöltened a konyhában. És ebben már a mosogatás is benne van.

És ami még benne van:

 • az összes endometriózisban divatos táplákozási irányzat tömör összefoglalója
 • ész-érvek, tudományos tények. magyarázatok, hogy megértsd, mit miért javasolt/nem javasolt fogyasztani endometriózisban
 • mit tehetsz, ha valamiről nem tudsz/nem akarsz lemondani, mégis szeretnél meggyógyulni, egészségesen élni
 • hogyan jutsz fehérjéhez endometriózis diétában
 • hogyan jutsz hozzá minden szükséges vitaminhoz és ásványi anyaghoz
 • hogyan fokozhatod a szervezeted megküzdő és öngyógyító képességét a táplálkozásod révén
 • hogyan növelheted a teherbeesés esélyét ételekkel extra ösztrogénhatás nélkül
 • 300 oldalnyi finom, egészséges és egyszerű, kipróbált endometriózis diétába illesztehtő recept
 • hogyan nyerj extra energiát fizikai munkához, extra stresszes időszakokhoz, sportteljesítményhez endó diéta mellett
 • inzulinrezisztencia, glikémiás index a gyakorlatban
 • a glutén mítosz és gabona-kisokos
 • hogyan kerüld el a tipikus endometriózis-diéta hibákat
 • ételek, amelyeket egészségesnek hiszünk, pedig…
 • hely a saját receptjeidnek és jegyzeteidnek
 • humor, vidámság, jókedv, szeretet:-)

Könyveinket és relaxációs hanganyagainkat megrendelheted az EndoShopon! 

Egy speciális napló krónikus betegséggel küzdő nőknek- (endometriózis, PCOS, funkcionális meddőség, termékenységi zavarok, ciszták, miómák, jó- és rosszindulatú daganatos elváltozások)- amely egészséged visszaszerzésében, egy optimális élet- és gondolkodásmód kialakításában segíti téged, kifejezetten a te igényeid figyelembevételével. A napló szerzője Árvai Nóra pszichológus, szomatoterapeuta, perinatális szaktanácsadó, a krónikus betegségek pszichoszomatikájának specialistája, az Endoblog.hu írója.

Mit tartalmaz a Napló?

 • Adataid
 • Céljaid
 • Fontos címeid, telefonszámaid, kontaktjaid
 • Életmód napló-étrend, hozzávalólisták, bevásárlólisták, mi-hol-a-legolcsóbb-lista, mi fogyott el otthonról-lista,
 • Életmód napló-testmozgás
 • Napi motiváció
 • Kedvenc inspiráló idézeteid
 • Hogyan válassz jó nőgyógyászt? Jó a nőgyógyászom? -teszt, Miből tudhatod, hogy jó helyen vagy-e
 • Pszicho feladatok, gyakorlatok a betegség lelki hátterének feltérképezésére és a gyógyulás elősegtésére
 • Társas kapcsolataid áttekintése
 • Tesztek- önértékelés,általános  hangulat, stb.
 • Motivációs tábla
 • Mi volt a dokinál?, Mikor kell újra mennem és hova? Mit akarok megkérdezni tőle? , tünetlista, időpontok, kontrollok, fontos infók
 • Bevásárlólisták
 • Pénzügyi szakértőnk tippjei a bio-életmód költséghatékonnyá tételéhez
 • Hely  a saját jegyzeteidnek

Részlet a Napló bevezetőjéből:

“Ezt a naplót azért tartod a kezedben, hogy mint egy barátnő, megfogja a kezedet és végigvezessen azon az úton,ami előtted áll a teljes gyógyulásig. Ez az út nem lesz mindig könnyed fáklyásmenet, lesznek mélypontok, amikor elkeseredettnek, magányosnak és kétségbeesettnekérezheted majd magadat. Ilyenkor, ebben a reményvesztett állapotban jól jön egy társ, akihez fordulhatsz, aki melletted áll. És akivel az út végén együtt örülhetsz majd,akivel learathatod a kemény munka gyümölcsét. A napló önmagában is remek segítséged, de emellett összekapcsolTéged egy közösséggel is, amelynek szintén gyógyító ereje van. A közösség, amely révén hasonló problémákkal küzdő, öntudatos, céljaik iránt elkötelezett nők között találod magad. Ki az út elején, ki már a vége felé tart, biztatásra szorul vagy biztatást ad és például szolgál, s közben végre elhiszed: nem vagy egyedül.

Te, aki kezedbe vetted ezt a naplót, legyél büszke magadra! Arra, hogy felismerted a saját felelősségedet az egészségeddel, az életeddel kapcsolatban. Azt, hogy nemvárhatod a megoldást, a segítséget folyamatosan kívülről,mert az egyetlen, aki segíteni tud rajtad, az Te magad vagy.

Ez a napló nem egy határidőnapló, inkább egy öröknaptárhoz hasonlatos. Mindegy, hogy mikor kezded el, de attól a pillanattól kezdve, hogy belevágsz, elkísér az utadon. Arra késztet majd Téged, hogy odafigyelj a táplálkozásodra és megtervezd, mikor mit fogsz enni és hol, hogyan vásárolj be, és hogy nyomon követhesd, mikor milyen hozzávaló fogy el otthonról.

Megtalálod benne az egészséges alap bevásárlólista mellett a saját listáid összeállításához szükséges infókat, pl. mi hol a legolcsóbb, segít majd, hogy ne feledkezz meg az aktivitásról,a testmozgásról sem, nyomon követheted  a fejlődésedet és rendszerességet vihetsz az életedbe.. Találsz benne praktikus tanácsokat,rövid történeteket olyanoktól, akik hasonló problémákkal küzdöttek, mint Te. Elmondják majd, ők hogyan győzték le az akadályokat, ezáltal motiválnak és tettekre sarkallnak Téged is.

A naplóban ezenkívül rendszeresen találsz pszichológiai gyakorlatokat, teszteket,feldatokat, hogy mentálisan is haladhass az utadon. Végül de nem utolsó sorban tippeket kapsz arra nézve, hogyan oszd be azt a napi huszonnégy órát, hogy mindez beleférjen, valamint vendég szakértőnk írását is elolvashatod, aki abban segít, hogyan ellensúlyozhatod anyagilag a drága orvosi- és biokaja költségeket.Fontos! Ez a napló semmit sem ér akkor, ha ott porosodik a könyvespolcodon. Ha úgy döntöttél, hogy most belevágsz, harcba szállsz a betegséggel testi és lelki szinten is, akkor valósítsd is meg a céljaidat, ne bátortalanítsanak el a nehézségek. Én bízom Benned, menni fog!”

EndoShoban rendelhető!

Pszichológusként, perinatális szaktanácsadóként praxisomban  krónikus női betegséggel élőkkel foglalkozom, így gyakran találkozom olyan párokkal, nőkkel, akiknek az orvostudomány legújabb vívmányai segítettek szülővé, anyává válni.

 

Számatlan ok vezethet idáig, mind egyedi történet, de valamiben mindegyik hasonlít: az asszisztált reprodukciós eljárások igénybevételéig legtöbbször hosszú, rögös út vezet, hónapok, évek ciklusfigyelésével, menetrendszerű szexuális élettel, orvostól orvosig, vizsgálatról vizsgálatig járkálással, a meddőség diagnózisának sokkjával, a feldolgozás gyászával, a párkapcsolat ebből eredő nehézségeivel, a női/férfi önértékelés, önbecsülés csökkenésével  és a saját testbe vetett hit megkérdőjelezésével.

Aztán jönnek a kezelések, a stimuláció, a vizsgálatok, az injekciók, a macera, a mellékhatások, az aggodalomteli várakozás, a nehezen múló napok, hetek, a tervezgetés, reménykedés, és jönnek a kudarcok, a három hónap múlva lehet újra próbálkozni. És három hónap múlva újra, és újra, amíg ott nem vírít a terhességi teszten az a bizonyos két csík. És akkor jön az öröm, a földöntúli boldogság, majd általában egy fokozott figyelemmel követett és aggodalommal megélt kilenc hónap.

 

Ez a szülői oldal. De mi van a babával, az egyre cseperedő gyerekkel?

 

A modern pszichológia számára ma már nem is kérdés, hogy az emberi élet nem a megszületéssel, hanem a megfoganással kezdődik. és az anyaméhben eltöltött időszak minden ember életében hihetetlen nagy jelentősségel bíró időszak, amely kihatással van a későbbi fejlődésünkre, személyiségünkre. 

A magzat kompetens, már ebben az időszakban lát, hall, szagol, mozdul, érez, tapasztal, felfedez és a maga eszközeivel interaktívan kommunikál az őt  körülvevő környezettel. Megfelelő körülmények között, speciális, módosult tudatállapotot igénylő módszerekkel ezek a korai tapasztalatok felidézhetők, – pl. haptonómia- megtapasztalhatjuk, milyen érzés volt magzatnak lenni az anyaméhben, átélhetjük a saját születésünket, sőt, hozzáértő terapeuta segítségével korrektíven “újrakódohatjuk” az ebből az időszakból elraktározott emlékeinket.

Ebben az olvasatban már érthető, miért kezdtem Ádámtól-Évától: biztosan magad is sejted: ha az élet a fogantatáskor kezdődik, akkor az asszisztált reprodukciós eljárással fogant embriók esetében ez merőben más tapasztalás, minttermészetes úton fogant társaiknál.

Ezek a gyerkőcök sejt szinten érzik, tudják, hogy “velük valami más”, de fogalmuk sincs mi az, s mint ilyen, cseperedve belső bizonytalanságot, bizalmatlanságot élhetnek át. A családban a fejük felett elhangzott mondatokból -következtethetnek erre-arra, de sajnos a gyermeki fantázia gyakran félreértelmez dogokat, más irányba tereli a gondolatokat. A lombik, labor, injekció szavak jelentését a gyerek nem ismeri, vagy más, már félelemmel asszociálódott kontextusból ismeri, ettől megijedhet, szorongást kelthet benne.

 

Volt olyan lombik gyerek, aki hónapokig arról rémálmodott, hogy fagyasztóba zárják testvéreivel együtt- egyke volt akkor még- , és rettegve ébredt meg éjszakánként, mindaddig, amíg nem meséltek neki a szülei a fogantatásának körülményeiről, játékosan, a saját életkorának megfelelően, a kérdéseire választ adva, további kérdések feltevésére bíztatva. Ha jószándékú barát, ismerős száján csúszik ki a egy mondat, a gyermek gyakran a szülőket hibáztatja: Miért nem mondtátok?

És tényleg: miért is ne?

 

Hiszen minden gyermek életében eljön az az időszak, amikor a kedvenc meséje a saját világra jövetelének története lesz. A titkok, elhallgatások mindig mérgezőek egy családban, és a gyerek pontos kis radarjai abban a pillanatban úgyis megérzik: itt valami bűzlik.  Ha pedig szeretnétek kistesót, nagy valószínűséggel úgyis végigasszisztál majd veletek egy újabb lombikot, csak ezúttal már nem főszereplőként, hanem külső szemlélőként. Valamit mondanod kell a felmerülő kérdéseire. Miért van az a rengeteg hozzá-ne-nyúlj-gyógyszer a hűtőben? Mik ezek a szurik, ugye anyu nem vagy beteg? 

Érdemes átgondolnod, hogy ha nem szívesen beszélsz a gyermekednek a lombikról, az vajon miért van. Esetleg te magad nem vagy rendben a történtekkel, szégyelled, vagy úgy gondolod, ááá, kicsi még, úgysem értené, aztán valahogy elsikkadnak a dolgok?  Ha így van, érdemes eljönnöd egylombik-konzultációra a rendelőnkbe,  hogy helyére kerüljenek benned a dolgok.

Ha te magad rendben vagy a lombik történeteddel, és már csak mosolyogsz a fórumos trollok “amit nem ad meg a természet azt nem kell erőltetni” hozzászólásain, sőt!, ha már nem is olvasgatod ezeket a fórumokat- akkor biztosan örömmel mesélsz a gyermekednek arról, hogyan érkezhetett ő is a szívetekbe, az életetekbe, a családotokba.

Fogadd szeretettel legújabb mesekönyvemet, amely ezt a beszélgetést teszi könnyűvé, meghitté, vidámmá és hitelessé!

A mesekönyv a Lombik Támogató Csomag részeként kapható. EndoShopban rendelhető!

 

Nők a fájalom árnyékában

 

Első könyvem 2012-ben jelent meg az endometriózisról a Medicina Kiadó gondozásában, Amikor a méhem ellenem fordul- Az endometriózis címmel. 2016-ban bővített, második kiadása jelent meg szintén a Kiadónál, Nők a fájdalom árnyékában címmel. Lentebb Abody Rita ajánlását olvashatod az első könyvről.

“Hogyan vegyük kézbe ezt a könyvet?
Mindenekelőtt a kérdések, egész tömeg kérdés: Miért nem létezett ez a könyv már régóta, holott egy száz éve ismert betegségről van szó? Hogyan lehetséges, hogy a szerzőnek tucatnyi orvossal kellett konzultálnia, veszekednie, követelőznie, mire sikerült velük megértetnie azt, amit ő maga nyomozott ki, hogy egy endometriózis nevű betegségben szenved? Miért kellett ezért embertelen mennyiségű időt, pénzt, energiát feláldoznia, ki fogja őt mindezekért kompenzálni? És azért, hogy, hisztérikusnak, hipochondernek tartották? Hogy majdnem ráment a házassága? Hogy számtalanszor kellett csecsemő kisfia mellől kórházba mennie? Hogy orvosok és egyéb egészségügyi dolgozók pökhendin, lenézőn, gúnyosan utasították el, amikor bátortalanul előállt az önmaga által felállított diagnózissal? Hogy arra sem méltatták, hogy egyáltalán fontolóra vegyék a lehetőséget – egészen addig, amíg a sorozatos krízishelyzetek következtében szinte az elvérzés peremére került? Mi lehet a sorsa annak, aki esetleg ugyanebben a betegségben szenved, de nincs benne annyi kitartás és intelligencia, hogy utánajárjon, rájöjjön, és kiverekedje magának az igazságot és a gyógyítást? Még belegondolni is szörnyű.

És egy másik kérdéscsoport: hogyan képes arra ez a fiatal nő, hogy miután mindezeken átment, ilyen vidám, energikus, optimista legyen, ilyen pozitívan, tettre készen tekintsen a jövőbe? Hogy miután felépült, első dolga legyen megírni ezt a könyvet, segítségül és okulásul másoknak, hogyan mondhatja nyolc műtét, sok-sok szenvedés és méhének eltávolítása után, hogy a történtek hasznára váltak, és jobb, bölcsebb ember lett általuk? Hogyan lehetséges, hogy a finom irónián túl semmilyen módon nem kárhoztatja a magyar egészségügyet, amelynek nem egy szereplője pedig csúnyán leszerepelt ebben a történetben? – Igazán mondom: kevesek képesek erre. De Nóri igen. Nem azért, hogy hős legyen, sem pedig azért, hogy a maga igazát bizonygassa. Hanem csakis azért, hogy segítsen mindazoknak, akik ugyanebben a cipőben járnak. Hogy mindaz, ami vele megesett, ne fordulhasson elő még egyszer, ne történjen meg, hogy bárkinek, aki endometriózisban szenved, ilyen sokáig kelljen nélkülöznie a helyes diagnózist, és esetleg ugyanígy át kelljen esnie ezen a kálvárián.

Mindemellett: a könyv hihetetlenül körültekintő és alapos, mindenre kitér, amit a szerző az endometriózis témakörében fellelhetett, a kezdeti tünetektől a gyermekvállalás és kezelési lehetőségek gondos számbavételezéséig. Saját betegségének és pokoljárásának története épp csak személyes illusztráció, a hitelesség kedvéért, szerényen elrejtve a tárgyszerű tudnivalók özönében – mégis megdöbbentő, megrázó történet, amelyben a pozitív végkifejlet a szerző hihetetlen kitartásán kívül szinte csak a sors különleges kegyének – és néhány derék orvosnak – köszönhető.
Példamutató könyv, vitalitásból, helytállásból, segíteni akarásból éppúgy, mint szakmai alaposságból. Azon kevés orvosi tárgyú könyvek egyike, amelyet laikusként, a konkrét betegségben való érintettség nélkül is feszült érdeklődéssel forgathat az olvasó, abban a reményben, hogy ezentúl talán semmilyen, az őt vagy szeretteit érintő orvosi kérdésben nem hagyja magát eltántorítani a maga igazától és a pontos diagnózishoz való jogától, amelyért a társadalombiztosítási díjat fizeti…  Ha pedig így lesz, ha a betegek ezentúl nem hagyják magukat kigúnyolni és lerázni nagyképű és szerény képességű orvosoktól, az csakis javára válhat a válságos helyzetben lévő magyar egészségügynek.
Árvai Nórit nem betegként és nem is barátként ismertem meg, hanem kezdő íróként, aki úgy tűnik, máris megtalálta azt a területet, amelyen nélkülözhetetlent alkotott. Mostanra már írónak és talán barátnak is nevezhetem.”

Abody Rita, író

A könyv elfogyott a könyvesboltokból de már elérhető a friss információkkal  bővített második kiadás!

 

Könyveinket és  hanganyagainkat megrendelheted az EndoShopon keresztül!

 

 

Pszichológusok a betegellátásban

Ingyenesen letölthetővé tettük a Szegedi TudományEgyetem Alkalmazott Egészségpszichológusai által írt könyvet.Ebben a kötetben tőlem olvashattok egy fejezetet az endometriózissal kapcsolatban, egy esetismertetést, amely abba enged egy kis bepillantást, hogyan dolgozom. A kötet szerzői mind fantasztikus szakemberek, javaslom az összes fejezetet elolvasni.

Pszichológusok a betegellátásban. Alkalmazott egészségpszichológiai tanulmányok és esetismertetések” című kötet, open access formában, szabadon olvasható és letölthető EZEN a linken. Hamarosan angol nyelven is elérhetővé válik a kötet. Kívánok kellemes, hasznos időtöltést!

 

 Egy történet a rendelőmből – Fiktív eset valós alapokon

Főhősünk ebben a fiktív, mégis valóságalapú pszichológiai fejlődésregényben Hanna, akit a rendelőmben hívtam életre. Nem titok, a munkám és a pácienseim inspiráltak, és bár a regény teljes mértékben fikció, a történet nem egy valós személy története, egy kicsit azért ott van benne  mindenki, akivel összehozott az élet.

Hanna hasonló problémákkal küzd, mint bármelyikük: endometriózissal és annak szövődményeivel. Harcol az önértékeléséért, próbál helyt állni egyedülálló anyaként és munkaerőként, sérül és sért, szeret, veszít és győz. Keresetlen őszinteséggel, naplójában tárja elénk gondolatait, érzéseit, és a lelki vívódásainak és fejlődésének menetét, közben, mintegy mellékesen, sorsa, érzelmileg erősen bántalmazó kapcsolatának és családjának története is kirajzolódik előttünk.

Lebilincselően izgalmas, mély olvasmány.

EndoShopból rendelhető!

76 endometriózis sikertörténet

Árvai Nóra az Endoblog.hu pszichológusa több mint 12 éve foglalkozik endometriózissal élők támogatásával.
Most 76 nővel készült beszélgetése alapján hozott el olyan történeteket, amelyek inspirálnak, motiválnak, reményt adnak az érintetteknek.
76 mindennapi nő, akikről nem is gondolnád, s talán maguk sem gondolták volna, de hegyeket mozgatnak meg, világot változtatnak pusztán azzal, ahogy élnek, ahogy gondolkodnak, amilyen kiállást tanúsítanak magukért, s ezáltal másokért.
Keresetlenül őszinte, néhol megríkató, néha megmosolyogtató ez a kötet- mint az élet maga.
Valódi nők, valódi történetek.
Remény, erő, inspiráció- ezt nyújtja ez a könyv.

EndoShopon megtalálod ezt  a pácienseimmel együtt írt  csodát!

Virágzó VállalkozásVezetés Nőként  (akár krónikus betegen is)

12 ÉVE TÁMOGATOMN SZAKPSZICHOLÓGUSKÉNT, SZAKTANÁCSADÓKÉNT ÉS SZAKÍRÓKÉNT A TERMÉKENYSÉGI NEHEZÍTETTSÉGGEL, ENDOMETRIÓZISSAL ÉLŐ NŐKET. PONTOSAN TUDOM, HOGY MI MINDENRE TANÍT MEG EGY KRÓNIKUS BETEGSÉG, ÉS AZT IS, HOGYAN LEHET EZEKET A KÉPESSÉGEKET KAMATOZTATNI EGY SZERELEM-VÁLLALKOZÁSBAN.

Az már csak haba tortán, hogy megteremtheted álmaid munkahelyét, ahol többé nincs idegestő főnök – na jó, amximum te magad- de végre a magad ura lehetsz. Ha eddig visszafogott, hogy nem tudtad, hogyan is boldogulhatnál betegen a vállalkozói létben, akkor itt az idő, hogy háttrahagyad korlátozó hiedelmeidet, és szárnyalj végre!

Meggyőződésem, hogy ha több endometriózissal, krónikus betegséggel élő nő vállalkozna, szebb, empatikusabb, vidámabb, környezettudatosabb, jobb hely lenne a világ!

EGY  KÖNYV ARRÓL, MILYEN ÉRTÉKEKKEL ÉS KÉPESSÉGEKKEL RUHÁZOTT FEL TÉGED A BETEGSÉGGEL VALÓ KÜZDELEM, MIÉRT VAGY TÖBB, MINT ELŐTTE VOLTÁL, ÉS HOGYAN TUDOD AZ ÚJ KÉPESSÉGEIDET KAMATOZTATNI A HIVATÁSODBAN ÉS AZ ÖNKITELJESEDÉSED FOLYAMÁN.

Hiszek benne, hogy mindenkiben ott van valami, amivel értékesebbé teheti a világot, szebbé, jobbá az emberek életét. Ha van ötleted, de nem tudod, hogyan valósítsd meg, vagy ha csak érzed, nem neked való a nyolctól ötig irodai lét vagy a multikatonarobotság, de még nem tudod, mi máshoz kezdhetnél magaddal… ez a könyv neked való!

Letehetetlen, izgalmas kézikönyv, nem pusztán elmélet, hanem gyakorlati feladatok tárháza is, lépésről lépésre végigvezet a megvalósítás folyamatán, ráadásul rád szabva, a te  személyes erősségeidre támaszkodva.

A könyv tananyaga, az elmélet és a gyakorlati feladatok a következő témák köré csoportosulnak:

 •  A vállalkozó személyiség, a sikeres vállalkozás pszichológiája. A vállakozónői készségek, ismeretek.
 • Vállalkozás endometriózissal és utána
 • Időmanagement és hatékonyságnövelés.
 • A vállalkozó agy működése. Praktikus, gyakorlati tippek, módszerek, tanácsok és gyakorlatok a való életre tervezve
 • Ötletbörze, ötlet-értékelés. Piacképesség, versenyképesség, működőképesség vizsgálata. Piackutatás. Célkitűzés, helyzetelemzés, kockázatelemzés, hogy szárnyalj, ne koppanj
 • Vállalkozási alapok, vállalkozási formák és lehetőségek, az első lépések. A vállalkozás pénzügyei, adózási alapismeretek.
 • Üzleti terv és a vállalkozás működtetése. Stratégia.Az üzleti terv kialakítása lépésről-lépésre
 • Személyes márka és megjelenés
 • Közösségi média használata, online marketing a közösségi médiában (Facebook, Instagram, LinkedIn,Pinterest, Twitter,Youtube, TikTok)- hogyan élvezd, legyél önmagad, hogyan ne égj ki
 • Könyvírás, blog,infótermékek elkészítése és hirdetése. Hírlevél-rendszerek és kampányok. Mit csinálj ha nem jön be a számításod.
 •  Médiaszereplésre való felkészítés. Sikeres vállalkozónók ötletei, módszerei, személyesen neked.

HA A KÖNYVET VÉGIGOLVASOD ÉS  GYAKORLATAIT VÉGIGCSINÁLOD, KEZEDBEN LESZ MINDEN ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI TUDÁS, HOGY MEGVALÓSÍTSD ÖNMAGADAT, ÉS ÁLMAID MUNKAHELYÉT, KITELJESEDJ A HIVATÁSODBAN.

A MUNKÁD ÍGY NEM STRESSZEL ÉS MEGBETEGÍT, HANEM FELTÖLT ÉS SIKERÉLMÉNYT AD, VALÓDI ÖRÖM FORRÁSA LESZ NEKED ÉS MINDAZOK SZÁMÁRA, AKIK MUNKÁD GYÜMÖLCSÉT ÉLVEZIK.

A Virágzó vállalkozás című könyv a 2019-ben megjelent Álmok, célok, tervek- önmegvalósítás endometriózissal élőknek című könyv felturbózott, négy vadiúj fejezettel ellátott, második, bővített kiadása.

A NÉGY ÚJ, EXTRA FEJEZETBŐL MEGTUDHATOD:

 • Hogyan használd ki a ciklusodban rejlő erőt a vállalkozásodban
 • A női ciklus adott fázisaiban mivel érdemes foglalkoznod és hogyan támogathatod a testedet
 • Öngondokodás jelentősége és lehetőségei vállalkozóként
 • Mit csinálj, ha valami nem úgy jön össze, ahogyan azt szeretted volna
 • Krízismanagment a vállalkozásban
 • Hogyan kezeld a rossz napokat, mit csinálj, ha huzamosabb ideig nem tudsz dolgozni pl. műtét miatt
 • Hasznos kütyük, hasznos appok, amelyek megkönnyítik az életedet vállalkozóként

Párkapcsolati Coaching Könyv

12 ÉVE DOLGOZOM KÜLÖNBÖZŐ NŐGYÓGYÁSZATI MEGBETEGEDÉSEKBEN ÉRINTETT NŐKKEL, GYERMEKRE VÁGYÓ PÁROKKAL. EBBEN A LEGÚJABB KÖTETEMBEN A PSZICHOLÓGUSKÉNT  ÉS PÁRKAPCSOLATI, HÁZASSÁGI TANÁCSADÓKÉNT TUDÁSOM OLYAN ÖTVÖZETÉT NYÚJTOM ÁT A NEHÉZ HELYZETBEN LÉVŐ PÁROKNAK, AMELY NÉLKÜLÖZHETETLEN SEGÍTŐTÁRSUK LESZ A BETEGSÉGGEL, TERMÉKENYSÉGI NEHEZÍTETTSÉGGEL VALÓ MEGKÜZDÉSBEN, SEGÍT A FELMERÜLŐ STRESSZ- ÉS KONFLIKTUSOK KEZELÉSÉBEN.

PÁRKAPCSOLATI CSAPATÉPÍTÉS KRÓNIKUS BETEGSÉGGEL, MEDDŐSÉGGEL KÜZDŐ, IVF – VAGY ÖRÖKBEFOGADÁSI PROGRAMBAN RÉSZT VEVŐ PÁROKNAK

A kézikönyv hatékony és praktikus információk, módszerek, gyakorlatok tárháza, amelyeket alkalmazva párként és emberként egyaránt megerősödve, kiegyensúlyozottan, egymást csapatként támogatva haladhattok akár a traumafeldogozás,  a termékenységi nehezítettség, a lombikkezelés, veszélyeztetett terhesség vagy az örökbefogadás útján.

A párkapcsolat olyan, mint az autód: ha tele a tank, akkor megy, ha üres a tank, akkor nem megy. Ilyen pofonegyszerű. A párkapcsolat nem működik, hanem működtetni kell.

Bele kell tenned erőt, időt, energiát abba, hogy harmonikusan, kiegyensúlyozottan, elkötelezetten mégis szabadon élhessetek benne, és jól érezzétek magatokat együtt. Ez minden kapcsolattal így van, de akkor, ha az egyik fél egy krónikus betegséggel vagy meddőséggel él együtt, akkor még inkább.

A praxisom során az elmúlt 10 esztendő során sokszor megtapasztaltam, hogy a betegség, a termékenységi nehezítettség mekkora extra terhet ró a párkapcsolatra.

SZORONGÁS, FÉLELMEK, EGYMÁS HIBÁZTATÁSA, ANYAGI NEHÉZSÉGEK, ŐRÜLT KAPKODÁS, HOGY A VIZSGÁLATRÓL BEÉRJETEK A MEETINGRE, PARTTALAN VÁRAKOZÁS A MEDDŐSÉGI KÖZPONTBAN, HORMONOK, STIMULÁCIÓ, MŰTÉT, KÓRHÁZI FERTŐTLENÍTŐSZAG, CSALÓDOTTSÁG, LEMONDOTT NYARALÁS, TÁVOLODÓ BARÁTOK, IZOLÁLÓDÁS, HANGULATINGADOZÁS, SZEX IDŐZÍTVE, ROMANTIKAMENTES GYEREKPROJECT, TESTI ÉS LELKI FÁJDALOM, KILÁTÁSTALANSÁG, KIÉGÉS, DEPRESSZIÓ …  ÉS KÉRDÉSEK, MINDENEKELŐTT KÍNZÓ KÉRDÉSEK ÉS GONDOLATOK:

 • Vajon ha mással lenne, már lenne gyermeke?
 • Vajon miattam van?
 • Önző vagyok, ha vele maradok?
 • Vajon nem illünk össze?
 • Nekem kell fájdalmas vizsgálatokon átesnem, ő meg a k@rva vitaminokat sem képes bevenni…
 • Azt is eszembe jutott már, hogy talán így kell lennie, és nekünk nem szabadna együtt lennünk. Mástól már lenen gyermekem…. bűntudatom van, hogy ilyeneket gondolok!
 • Fogom-e tudni úgy szeretni, mint a vér szerinti gyermekemet?
 • Nagyon félek, hogy a lombik természetellenes, hideg, néha úgy érzem, erőszakos cselekedet… feszült vagyok, és félek, hogy a párom nem értene meg…
 • Annyira szeretném apává tenni, csodálatos apuka lenne…

Ha úgy tetszik, az autós hasonlathoz visszatérve, egy kis léket kap a tank, gyorsabban apad a benzin szintje, nagyon nagy energia fenntartani a megfelelő működéshez elengedhetetlen szintet. A nagy lapátolásban elfáradnak, kiégnek a párok, és kész a baj. Nagyon sok pár eltávolodik, sok kapcsolat sérül vagy megszakad azon a rögös úton, amin  a betegséggel és a babáért való küzdelemben haladni kell.

Van azonban megoldás.

Nem bele kell állni az extrém és kétségbeesett lapátolásba, hanem be kell foltozni a lyukat, ahol folyik ki a benzin, veszik el az energia!!

Ennek a belső “felújításnak”, “renoválásnak” a mikéntjére tanít meg benneteket ez a könyv. A felmerülő nehézségek kezelése után, azokat magatok hasznára fordítva a kapcsolatod olyan erős szövetség lesz, amely stabilabb és megingathatatlanabb, mint valaha volt.

Ez a párkapcsolati csapatépítő kézikönyv és munkafüzet segít nektek megérteni a kapcsolatban felmerülő problémák okát, segít megérteni egymást és közeledni egymáshoz. Ez a megértés rögtön egy nyugodtabb, harmonikusabb kiindulási ponthoz vezet, amely helyzetből sokkal könnyebb konstruktívan megoldani a felmerülő nehézségeket. 

A könyv két részből áll, egy elméleti részből és a hozzá tartozó gyakorlati munkafüzetből.

GRATULÁLOK A DÖNTÉSEDHEZ, ÉS ÜDVÖZÖLLEK A PÁRKAPCSOLATUKÉRT TUDATOSAN ÉS AKTÍVAN DOLGOZÓK CSAPATÁBAN!

Minkét selfhelp könyvet az EndoShopban találod meg.

Könyveim,hanganyagaim, endojoga videok beszerzéséhez látogasd meg az EndoShopot!

A képek illusztrációk.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!