KoronaBlaBla

Ezen az oldalon eredetileg azt írtam le, mennyire felkészült vagyok a koronavírus okozta megváltozott körülményekre, milyen speciális légfertőtlenítő készülék, érintésmentes kézfertőtlenítő adagoló, maszk kötelező és helyes kézmosás mentet táblákat szereztem be… De aztán valami megváltozott.

A koronavírus járvány váltotta ki, de annyira megszerettük, hogy online maradnak a konzultációk.

(Skype, Viber, Zoom, Facetime, Messenger videó)

Miért döntöttem így?

BIZTONSÁGOS

HATÉKONY

GYORS

KÉNYELMES

Melinda, 32, Budapest

színésznő

” Eleinte aggódtam, hogy hogyan fog működni az online konzultáció, megszoktam a személyeset. Még azon is elgondolkoztam, hogy inkább kihagyok pár hetet, amikor megláttam egy posztot arról, hogy érdemes kihasználni az otthonlevős időszakot a fejlődésre. Én egy pörgős, dinamikus ember vagyok, azonnal megragadott ez a mondat, és bejelentkeztem egy online konzultációra Nórihoz. És milyen jól tettem! Színt visz a napjaimba, motivál, inspirál, összeszedettnek és hatékonynak érzem magamat. Sem az első, sem a második  karantén nem fogott  ki rajtam, igenis haladok a céljaim felé!”

Anna, 43, Pécs

főállású lombikozó, egyébként szabadúszó grafikus

” Amúgy is legtöbbször FaceTime-on beszéltünk eddig is Nórival, szóval ez nekem nem nagy változás ebből a szempontból. Szeretem, mert megbízható, nem kell utazással bajlódnom, időt és energiát spórolok, és mivel videózunk, igazából nem érzek különbséget ahhoz képest, mint amikor személyesen mentem a konzira. A lombikom sem szünetel,  és én sem, a lelkem nincs szabadságon!!!”

Terka, 38, Bécs

kutya- macska panzió üzemeltető

” Szükségem van a konzultációkra, most, hogy gyakorlatilag sehová sem mehetek, rengeteget vagyok egyedül, az idős szüleimet nem merem látogatni, és a vállalkozásom gyakorlatilag döglődött, Nóritól különlegesen hatékony tippeket kaptam, és rengeteget segített, tartotta bennem a lelket. Nagyon hálás vagyok, Skype vagy személyes találkozás, nekem teljesen mindegy, a lényeg nem az, hol mondja, hanem az, amit mond, amit kérdez, és ahogy mondja, ahogy kérdezi. Ez visz előre még a legnehezebb időszakban is.

Móni, 28, Szeged

fodrász

” Azt azért nagyon nehéz elviselni, hogy a stimuláció közepén voltam, és leállították a lombikot, bezárták az intézményt a járvány miatt. Úgy éreztem, minden hiába volt, minta kihúzták volna lábam alól a talajt. Azt sem tudjuk, mi lesz, minden időpontot töröltek. Nagyon el voltam keseredve, Nóri Mentsük meg a lombikod! akcióterve nekem pont kapóra jött. Szeretem, hogy profi, pontos, alapos, minden kérdésemre megnyugtató választ adott eddig, és egy csomó mindent tanított, amivel átvészelem ezt az időszakot. Azt kell mondjam, az online találkozásaink egy nagyon nehéz periódusban voltak a legnagyobb támaszaim.

Az elmúlt másfél évben kizárólag online konzultációkat tartottam, és nagyon megszerettük. Nincs dugó, az egy óra az valóban egy óra és a közlekedéssel nem kettő vagy három a napodból.

Nincs parkolási díj, parkolóhely keresgélés, nincs következő vendég, aki előbb érkezik és le kell halkítani a hangodat miatta, mert kint ül a váróban.

Bárhol legyél is a világban, tudunk kapcsolódni, akár te, akár én vagyok távol.

Nem vagyunk kitéve a koronavírus miatti bizonytalanságnak, ha jön is negyedik hullám, és be kell zárni, ez bennünket nem fog érinteni.

Ilyen módon nem csak  védettségi igazolvánnyal rendelkezőket tudom fogadni, hanem bárkit- számomra az elképzelhetetlen, hogy pszichológusként az ajtóban igazoltassak, és bárkinek is azt mondjam: te nem jöhetsz.

Valamint online formában maszk nélkül lehetünk- egyrészt nyilván nem könnyű napi sok órát eltölteni maszkban, – persze megteszem ha muszáj- de maszkban elveszik köztünk egyfajta varázs. Nem látom az arcodat, a mosolyodat, el tudod rejteni a szádnak azt az apró kis rezdülését, amiből megérzem, hogy baj van-  a maszk zárt térben kötelező, online viszont nem, és ez hatalmas előny, behozhatatlan szabadságot ad.

Kapcsolódjunk, és alkossunk valami csodálatosat együtt! Te és én, együtt, szövetségben, hiszem és tapasztalom, hogy hegyeket tudunk megmozgatni, világokat tudunk megváltoztatni. Ha akarod, a tiédet is.

Foglalj időpontot, és vágjunk bele!

Nem lesznek, a konzultációk  2022 óta online- Skype, Viber, Messenger Video, Zoom, Facetime – formában történnek.

Az, hogy nálunk is lesz-e következő hullám, nem az én tisztem eldönteni, arra ott vannak a virológusok. 🙂  Természetesen jó érzés felkészültnek lenni egy esetleges újabb ilyen jellegű kihívásra, és tudni, hogy online nem foghat ki rajtunk még egy világjárvány sem, de nem ez az oka az online konziknak. Azért maradok az online konzultációknál, mert nagyon megszerettük őket, az ügyfeleim is és én is. Praktikusak, hatékonyabbak, kényelmesebbek, nincs folyosón ácsorgás, nincs dugóban ülés, nincs parkolási díj vagy tömött busz, járatkimaradás miatti késés… Az online konzultációk sokkal diszkrétebbek, idő-és költséghatékonyabbak, és a világ bármely pontjáról kapcsolódhatunk egymáshoz. Az online konzultáció mindenki számára biztonságos, vírus szempontjából és azon túl is. Ráadásul sokkal kényelmesebb, nem kell maszkban ülnünk, látjuk egymás teljes arcát és nem a maszk húzogatásával töltjük az időnket, hanem hatékony, zavartalan tanulással.

Én sosem értettem, miért lenne a személyes vagy az online konzultáció egyes szakembereknek könnyebb vagy nehezebb. Azt az időt maximálisan, 100%-osan a másik emberre fordítom, akkor is, ha személyesen, akkor is, ha online találkozunk. Ezért aztán utánanéztem, mik a szakemberek legnagyobb kihívásai az online konzultációk kapcsán, és írtam róla egy cikket, én hogyan oldottam meg őket. ITT találod. 

Nincs. Azt  javaslom, tegyél egy próbát az online konzival, biztos vagyok benne, hogy szeretni fogod!

Online pácienseim a világ minden tájáról

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!