Anyák napja másképpen

Drága EndoBlogos Barátaim!

Akik itt vagytok és követtek bennünket itt az EndoBlognál, tudjátok, hogy ez a nap nem mindig, nem mindenkinek egyszerű, nem mindenkinek a boldogságról, tulipáncsokrokról, egyik lábról másikra állós tétova setesután elpirulva elmormogott versekról és puha puszikról, ragacsos ölelésekről szól.

Nektek, akik itt vagytok, ez a nap lehet a legnagyobb, lecsodálatosabb  ünnep, évek harcának, fájdalmának gyümölcse. Te, aki tűszúrások, orvosok, hideg várótermek, hónapokig  tartó fekvés, vetélés, vér, fájdalom, könnyek és gyász után kezedben tartod ma a gyermekedet! Veled örülök teljes szívemből.

Te, aki még vársz, aki remélsz, aki soha fel nem adod, aki küzdesz, és sírsz, és hónapról hónapra összeomlasz aztán felállsz. Veled érzek, veled vagyok, és hiszek benned.

Csodálatos anya leszel! 

Kérlek hogy fogadd szeretettel a Rendhagyó Anyák Napi Üzenetemet

A linken az eredeti, három évvel ezelőtti cikket olvashatod, itt lentebb pedig az újabb változatot.

Anyaság. Sokan és sokféleképpen írtak már a témáról, május elején pedig gyakorlatilag minden erről szól. Ebben a bejegyzésben köszöntöm én is az édesanyákat, kívánva sok boldogságot, örömet,  szeretetet, sikereket és elismerést. De mi itt az Endoblognál másokra is gondolunk. 

Honnan kezdődik az anyaság? Mitől lesz valaki anya? Mikortól számít szülőnek? Ha megfogan a gyermeke? Ha megtudja, hogy várandós? Ha megszüli a babáját? Amikor először kezébe fogja örökbefogadott újszülöttjét? Anyává válni- vajon egyik pillanatról a másikra történik meg, vagy egy folyamat eredménye?

Mi itt az Endoblognál tágabban tekintünk erre a témára. Abban a pillanatban, hogy  egy nő fejében először megszületik a gondolat, a vágy egy kisbaba után, attól a pillanattól anyának számít- olyan anyának, akivel MÉG nincs ott a gyermeke fizikai valójában.

Ebben a szellemben gondoljunk most az édesanyák mellett azokra az anyákra is, akik nemrég tudták meg, hogy nem lehet vér szerinti gyermekük. Azokra, akik ezekben a pillanatokban bámulnak izgatottan néhány sejtecskére a meddőségi centrum számítógépének kivetítőjén.

Azokra, akik ma elindítják az örökbefogadási kérelmet. Azokra, akik remegő kézzel veszik le a terhességi tesztet a drogéria polcáról.

Azokra, akik ma telefonálnak a lombikos asszisztensnek, és várnak a vonalban a néma csendben, amíg “megnézem, elindultak-e.”

Gondoljunk ma azokra az anyákra, akik  abortuszra jelentkezve mégis inkább visszafordulnak a kórház ajtajából.

Azokra, akiknek nem termékenyült meg egyetlen embriója sem.

Azokra, akik összeszorított foggal, ököllel, de mennek, küzdenek tovább.

Azokra, akik egymás kezét fogva, zokogva vallják be maguknak és egymásnak: vége, ennyi volt.

Azokra, akik ezekben a pillanatokban döntenek úgy, hogy gyermeküknek jobb helye lesz máshol, az örökbeadó anyákra. Ők azok az anyák, akiket leginkább elítél a társadalom, pedig az életet választják.

Gondoljunk azokra az anyákra, akiknek ma jön a telefon: lenne itt egy kisfiú, eljönnek megnézni?

És gondoljunk azokra is, akik anyák napján a temetőbe kell, hogy menjenek.

Azokra, akik elvesztették a gyermeküket. Gondoljunk azokra az anyákra, akik ma kórházban vannak, vizsgálatokra, műtétekre várnak, hogy végre elháruljanak az akadályok a várandósság útjából.

Azokra, akik félve kérdezik meg a testvérüket, vállalja-e a petesejt donor szerepét. Azokra, akik külföldre utaznak egy béranyáért.

Azokra, akik hosszú évek sikertelensége után ma hitetlenkedve merednek a két csíkra a teszten.

Ezúton kívánok az Endoblog csapata nevében Boldog Anyák Napját minden édesanyának, örökbefogadó anyának, és azoknak, akik még csak a szívükben anyukák. A leendő anyáknak, a lombikprogramban lévőknek, az örökbefogadást fontolgatóknak, az inszemre váróknak, a hónapról hónapra reménykedőknek. Mindenkinek, aki ha lehunyja a szemét, a gyermekét látja.

Boldog Anyák Napját, EndoBlog!

Az EndoShopon CSAKAZÉRTIS kuponkóddal ezen a hetvegen (2019. május 4-6) ajándék házhozszállítás mellé egy speciális képeslap jár minden EndoShopos rendelés mellé. Ezt a különleges lapot kézzel írjuk, neked, személyre szabottan, azzal az üzenettel, amire szükséged van. Megjegyzésbe írd bele, mivel kapcsolatban van szükséged erőre, támogatásra, és küldünk neked egy képeslapot, amit mindig magadnál tarthatsz, ami mindig erőt ad majd, amíg el nem éred a célodat. Szeretettel:

Árvai Nóra
www.endoblog.hu/eshop

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!