10 tipp az intim fertőzések ellen

A nem kellő tisztaságú fürdővizek kellemetlen következményeitől inkább a nők szenvednek. Okozói vírusok, baktériumok is lehetnek, de ennél sokkal gyakrabban gombák, mint például a Candida albicans idézik elő a megbetegedést.

A tünetek (viszketés, égő érzés, fehéres, sűrű  folyás) változó intenzitásúak lehetnek. A gombás fertőzések kezelése egyszerű, problémát okozhat azonban a sűrűn visszatérő, szinte már krónikussá váló panaszok megszüntetése.

Ekkor a nőgyógyász általában nem helyi, hanem szájon át a szedhető tablettát javasol.  magud is sokat tehetsz azért, hogy elkerüld a visszatérő fertőzéseket.

Néhány tanács, amelyek alkalmazása csökkenti a hüvely fertőzéseinek gyakoriságát:

1.Habfürdő és lúgos szappan helyett használj inkább savas pH-jú folyékony szappant!

2.Ne vidd túlzásba a z intim higéniát: az intim zuhanyok, intim dezodorok nem segítenek, sőt.

3. A fürdéssel szemben a zuhanyozást válaszd!

4.Ne hordj  szoros, műszálas alsóneműt.

5.Ha teheted, tampon helyett használj betétet!

6.Ha tudod, hogy hajlamos vagy a gombás fertőzésekre, uszodalátogatás előtt helyezz fel a hüvelyedbe egy gombaellenes krémmel átitatott tampont!

7.Ha termálfürdőtbe, gyógyvizes medencébe mész, fordíts különös gondot a megelőzésre!

8. Ha nem vagy rá érzékeny, egy-két csepp 100%-os tisztaságú teafa olaj a fehérneműdön nagyszerű prevenció a gomba- és vírusölő hatása miatt. Előtte feltétlenül végezz allergia vizsgálatot a  csuklód belső felén!

9. Ha nem vagy biztos benne, hogy mi okozza a problémát, fordulj ionkább nőgyógyászhoz, mint hogy találomra kezelgesd magad többféle szerrel! Egyetlen valódi jolly-joker a  Betadine kúp, kevésbé vészes esetben a C-vitamint és ezüstkolloidot tartalmazó hüvelykrém.

10. Probiotikumokat, tejsav baktériumokat tartalmazó hüvelykúpokat alkalmazva a fertőzés után visszaállíthatod a hüvely természetes flóráját, és elkerülheted a visszaesést.

 

Felhőtlen lubickolást!:-)

Bejelentkezés konzultációra ITT!

Árvai Nóra

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!